Helmi Hongkong

on

Vietimme pääsiäisen 2017 Hongkongissa, joka yllätti meidät monipuolisuudellaan. Olimme mielikuvissamme varautuneet kiinnostavaan kaupunkilomaan, mutta pilvenpiirtäjien lisäksi meitä ihastuttivat kiinalaiskorttelit, patikkapolut ja kalastajakylät.

Kannattaa kokea

  1. Patikoi lohikäärmeen selällä: Haikkaus Hongkongissa ei ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen. Dragon´s Back on yksi Hongkongin suosituimpia patikointireittejä. Reitin aloituspisteeseen köröttelimme paikallisbussilla. Kohtuu kuumassa kelissä kapusimme pitkin kukkuloita muiden turistien kanssa. Reitti oli hyvin merkattu ja loppui kauniillle hiekkarannalle.
  2. Syö kiinalaiskortteleissa: Hongkongissa on erinomaisia ravintoita – niin ruuan kuin palvelun puolesta. Ehdottomasti jännintä oli syödä kiinalaiskortteleissa. Keskelle katua oli aseteltu muovipöydät ja -tuolit, ja aterian pääraaka-aineet köllöttivät viereisissä vesisangoissa. Valitsimme illalliseksi varmuuden vuoksi nuudelia, jota söimme siististi puikoilla. Naapuripöydässä kahmottiin annos käsin suoraan muovipöydältä, josta tarjoilijan oli helppo pyyhkäistä jätteet pois ennen seuraavan asiakkaan saapumista.
  3. Siemaile Kyröä korkeuksissa: Hongkong esiintyy edukseen mahdollisimman korkealta, joten lähdimme drinkeille maailman korkeimmalla sijaitsevaan baariin Ritz Carltoniin, joka sijaitsee 118. kerroksessa. Yllätys oli melkoinen, kun drinkkilistalla ensimmäisenä luki ”Suomi”. Niin vain nautimme Kyrön Napue-giniä GT:ssä, jota koristi eksoottisesti salaatinlehti.

Jos on aikaa vain yhteen

Siemaile Kyröä korkeuksissa (tai joku muu sopiva drinkki), koska ylhäältä näet koko Hongkongin komeuden lämpimän tuulen löyhyttäessä avokattoisella terassilla.

Vältä/väistä

Victoria Peakin jonot, sillä niissä seisoessa vierähtää helposti parituntinen. Vuorella kannattaa ehdottomasti käydä, kunhan valitsee sopivan ajankohdan.

Katsele lisää kuvia Pinterestin Available World -blogista.

Advertisement