Kaunis Köningssee

on

Mahtavimmat vuoristomaisemat voin luvata Etelä-Saksasta Köningsseen kulmilta, jossa seikkailimme kesällä 2018. Königssee on helppo saavuttaa esimerkiksi lentämällä Müncheniin tai Saltzburgiin. Tällä kertaa me laskeuduimme Müncheniin, ja hurautimme sieltä suorilla Königsseen rannalle.

Olimme varanneet hulppeasti majapaikan aivan järven rannalta. Vasta kilometri ennen kylään saapumista meille selvisi, että hotellille ei ollut muuta tietä kuin se kilometrin kävelytie, jota pitkin joutuu ajamaan turistivirran ja matkamuistokojujen keskellä.

Kannattaa kokeilla

  1. Uskomaton Obersee: Köningssee on kaunis vuorijärvi Baijerissa. Järvellä seilaa hiljakseen sähkökäyttöiset alukset, joilla pääsee järven poikki vieläkin kauniimmalle Obersseelle. Pienen järven reunaa kulkee helposti kuljettava polku, jotka turistit ovat tampanneet tasaiseksi. Järven eteläpäästä pääsee kipuamaan Saksan korkeimman vesiputouksen alapuolelle ja näkemään Obersseen vielä ylhäältä. Vuoriniityillä tarjosimme viihdykettä paikallisille lehmille, jotka uteliaina seurasivat kulkuamme heidän omalla laitumellaan.
  2. Kylmäkylpy kallioaltaassa: Köningsseehen solisee useita vuoripuroja. Yksi puroista on kaivertanut kallioon pienen uima-altaan, josta voi ihailla näkymää alas järvelle. Koska vesi on sulamisvettä, se on kesälläkin hyistä, joka ei talvet avannossa karaistunutta miestäni kangistanut. Pisteet annan sille Insta-neitoselle, joka värjötteli altaassa kymmeniä minuutteja kolmen kuvaajan kuvatessa häntä. Kylpypaikka vaati tunnin patikoinnin pitkin pientä ja vaivalloista polkua, joten lisäpisteet tästäkin.
  3. Karmivan kuuluisa Kotkanpesä: Köningsseen kauneus ei ole hurmannut pelkästään kuninkaallisia, vaan yhdelle sitä ympäröivistä vuorista on saanut mökkinsä 50-vuotislahjaksi itse Hitler. Korkeanpaikankammoiselle ja klaustrofobiselle synttärisankarille vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitseva lahja ei ollut ihan osuvin, sillä esimerkiksi viimeiset metrit ylös vievä hissi piti vuorata peileillä avartamaan ahtautta. Nykyisin Kotkanpesä on kahvila, josta on häivytetty muistot inhasta omistajastaan.

Jos on aikaa vain yhteen, valitse

Oberssee, koska sieltä saat sellaiset valokuvat, että et halua niistä näytönsäästäjinä luopua ikinä.

Vältä/väistä

Köningsseen turistilaumat karistat suuntaamalla askeleesi jäätikölle tai vesiputouksille.

Nämä kuvat kannattaa katsoa Pinterestistä Available world -kuvatauluista.

Advertisement