Jalka paketissa joulukauppaan

Kaikki lahjat verkkokaupoista.Kuva cc: Xmas Lights
Tänä vuonna kaikki lahjat verkkokaupoista.
Kuva cc: Xmas Lights

Urheillessa sattuu ja tapahtuu, joten tämän joulun ja alkutalven vietän jalka paketissa sohvalla makoillen. Kauppaan meneminen on vaikeaa ja tavaroiden kantaminen mahdotonta, kun kädet on varattu kepeille.

Onneksi pelastukseni oli tällä kertaa verkkokauppa, joka jäi myös ainoaksi vaihtoehdoksi kaikkien lahjojen hankintaan. Mistä lähtisin liikkeelle, kun on kotimaista ja ulkomaista kauppaa, erikoisliikkeitä ja tavarataloja. Sitten pitäisi vielä keksiä idea, mitä kenellekin ostaisin.

Ryhdyin päättäväisesti hommiin, naputtelin lahjansaajat Evernote-pilvipalveluun ja ryhdyin kirjoittamaan listaa ideoistani. Sitten taustoitin hankintoja aina sillä laitteella, millä verkossa satuin olemaan.

Verkossa vallitsee liiallinenkin runsaus eli tuotteita löytyy heti kymmeniä tai satoja. Se on loistojuttu, kun tietää mitä etsii, mutta kun ei ole varma, mitä on etsimässä eikä tiedä tuotteesta yhtään mitään, johtaa se vaikeisiin valintatilanteisiin. Suoritusraudasta tiesin sen verran, että se liittyy hiuksiin. Valitsepa siitä sitten upeista valikoimista se oikeanmerkkinen, -mallinen, -värinen ja -hintainen.

Tietysti verkko-ostoksiin kuuluu myös hinnan ja toimituskulujen vertailu. Toimitusmaksut ovat yleensä kohtuullisemmat, jos samasta paikasta tilaa useamman tuotteen kerrallaan. Kirjasin siis tuotetiedot, hinnat ja paikat, mistä ne ostaisin ylös. Kymmenennen lahjan kohdalla alkoi jo olla hieman hankalaa hallita omia muistiinpanoja järkevästi. Relaatioita ja hintavaihtoehtoja tuli yksinkertaisesti liikaa. Osa kaupoista ei peri toimitusmaksua lainkaan ja osa lisää postikuluja hintojen päälle. Perinteistä kivijalkakauppaa harrastavalle yritykselle postikulujen sisällyttämisen hintaan ei luulisi olevan mikään ongelma. Liiketilan, palkkojen, kuljetuksen ja vakuutusten jälkeen on varmasti paljon edullisempaa toimittaa tavara suoraan varastosta asiakkaalle. Osa ei tätä kulua kuitenkaan suostu vielä hintoihin sisällyttämään.

Jaoin lopulta tilaukset kuitenkin parin, kolmen lahjan eriin, jotta saisin ylipäänsä jotain tilattua. Osassa verkkokaupoista ostoskorin voimassaoloa-aika on varsin lyhyt, joten jos tuotteita jää etsimään pitkään tai haluaa jatkaa myöhemmin, saattaa ostokori olla jo tyhjä. Pitkien hintavertailujen päätteeksi lopputulokseksi selvisi välillä kauppa, joka ei pystynyt toimittamaan tuotetta jouluun mennessä, vaan toimitusaika meni ensi vuoden puolelle. Tällöin palasin jälleen alkuun.

Lahjat on nyt kuitenkin onnellisesti tilattu, ja vaimo saa sitten juosta hakemasta niitä pakettiautomaateista ja lähikioskeilta. Tämän vuoden mukava huomio oli valmiiksi paketoitujen lahjojen tilausmahdollisuus. Uskon, että muutkin osaavat arvostaa tätä palvelua!

Advertisement

2 Comments

  1. Taikakivi sanoo:

    Voi harmistus, mutta tuleepahan ainakin rauhallinen joulu 🙂

  2. Olli sanoo:

    Satavarmasti shoppailen mieluummin verkossa, kun jouluruuhkassa Stockalla. Eikä sekään muuten kuluitta onnistu. Meni kylille sitten enemmän tai vähemmän julkisella pirssillä.

Kommentointi on suljettu.