Viraali vie viestiä – case Destia ades nobis

Image
Kuva kaapattu YouTubesta

Riuttasalmen silta Keski-Suomessa on huonossa kunnossa, joten Karstulan mieslaulajat päättivät tempaista alueen tärkeän maamerkin puolesta tekemällä musiikkivideon ”Destia Ades nobis”.

YouTubessa musiikkivideo julkaistiin 29.11., ja heti joulukuun alussa siitä saapui tieto Destian viestintäänkin tutun Face-pingauksen myötä. Linkki lähti välittömästi leviämään innolla Destian sisällä, joten huoneesta jos toisesta alkoi raikua latinankielinen laulanta. Linkki liikkui sähköpostin lisäksi Facessa ystäville ja työtutuille organisaation sisällä ja ulkona aina johtoryhmää ja omistajaohjausta myöten. Samaan aikaan myös Karstulan mieskuorosta lähetettiin linkkiä sähköpostilla aktiivisesti eteenpäin.

Destian sisällä käynnistyi välittömästi keskustelu siitä, mitä sillankunnostuksen eteen olisi mahdollista tehdä. Sillan korjauksen rahoittaa ja päättää paikallinen ELY-keskus. Destia hoitaa Karstulassa maanteiden aluehoitourakkaa, ja onkin vuosittaisten sillantarkastusten yhteydessä esittänyt siltaa peruskorjattavaksi ELYlle. Sillan huono kunto on ELYssä noteerattu, joten kun sieltä rahoituspäätös syntyy, sillan korjaus päätyy kilpailutukseen. Tämän jälkeen Destiakin pääsee urakan tekoa tarjoamaan.

Pari viikkoa videon julkaisusta myös perinteinen media kohtasi sosiaalisen median. Esimerkiksi Keskisuomalainen teki videosta jutun ja MTV3:n Kymppiuutisetkin keventeli asialla.

Destialla innostuttiin musiikkivideosta tavattomasti. Olihan ilo huomata, että jos infrassa on ongelmaa, ensimmäiseksi tulee mieleen Destia. Ja eihän Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus taivu ollenkaan niin hienosti latinaksi kuin Destia. Musavideo on hieno, ja latinankielinen mieskuorolaulu rokkaa. Tähän hetkeen mennessä videota on ladattu 2 998 kertaa.

Advertisement