Takaisin kirjastoon

kirjasto
Kuva Library at Melk Abbey, en.wikipedia.org

Kävin kirjastossa. Viimeksi kävin kymmenen vuotta sitten. Luen koko ajan kirjoja, mutta viime vuosina kirjaston palvelut eivät olleet tavoittaneet minua. Nyt tavoittaa, sillä Hämeenlinnan Vanamo-verkkokirjastossa on jo pari sataa e-kirjaa ja lisää on luvassa. Kotimaiset sähköiset kirjavalikoimat kasvavat vauhdilla, koska suuret kotimaiset kustantajat ovat vapauttaneet osan e-kirjatarjonnastaan kirjastojen hankittavaksi.

Varustauduin jo eilen tätä suurta päivää varten. Latasin tablettiini Bluefire Readerin ja selasin verkkokirjaston valikoimat. Löysin heti kolme e-kirjaa, jotka olin alkuvuoden aikana ostanut ja lukenut, ja yhden, joka on lukulistallani. Nyt oli siis jo kiire kirjastoon.

Hämeenlinnan kirjasto näytti samalta kuin vuosikymmenen sitten, ja henkilökuntakin oli yhtä ystävällistä. Henkkariini yhdistettiin tunnusluku, joten pääsin heti lainaamaan. Kuulin, että eilen selaamieni kirjojen lisäksi on tulossa kasapäin uusia, kunhan ne vain luetteloidaan ensin. Kirjoista on kuulemma vain yksi lisenssi per kirja, ja näen vapaana olevat kirjat listauksesta. Vielä ei ole mahdollista varata kirjoja, mutta se on suunnitteilla. Käyttöliittymä vaikutti kömpelöltä, mutta juuri nyt se ei haittaa.

Välittömästi kotiin päästyäni kirjauduin Ellibs-palveluun ja lainasin himoitsenani kirjan. Valitsin laina-ajaksi varmuuden vuoksi 14 päivää, ja sainkin lainan heti virtuaaliseen kirjahyllyyni. Kun pari viikkoa on kulunut, kirja häipyy automaattisesti muiden lainattavaksi. Tämä systeemi tulee sopimaan minulle. Sen vuoksi kirjasto vuosikymmeneksi jäikin, kun olin niin laiska lainanpalauttaja.

Advertisement