Nokian luurit ihan turhia halkoja – väärin!

Kuvassa uusi Nokia E7. Kuva Nokia.fi

Sain eilen käyttööni uuden puhelimen. Se on Nokia. Mitä, eikös sen pitäisi olla iPhone tai Android-härveli? Symbianin kehittäminenhän loppuu lähitulevaisuudessa, joten eihän sellaista voi enää voi uskaltaa ostaa. Eihän se ole edes uskottavaa, että asiantuntija ilmestyy it-johtajien keskelle Nokian luuri kourassa.

Täytyy myöntää, että minullakin oli ennakkoluuloja ja epäilyksiä pahvilaatikon sisällön suhteen, kun sain sen työpöydälleni. Nokiaa on riepoteltu niin paljon mediasa, että jopa 15 vuoden asiakkuuden jälkeen aloin uskoa, että uusi tuote ei ehkä olekaan niin onnistunut. Olin väärässä.

Laatikon sisältö poikkesi edellisistä, sillä nyt kaikki paperi oli korvattu erilaisilla piuhoilla ja adaptereilla. Niitä tarvitaankin, sillä härveli on liitettävissä hdmi- ja usb-liitännöillä vaikka mihin. Käyttöohjeistus hoidetaan itse laitteen avulla sekä internetin kautta.

Päivän käyttämisen aikana sovellukset asentuivat nopeasti, helposti ja sujuvasti. Kosketusnäytön ja näppäimistön yhdistelmä toimii hyvin, ja näppäimistön tuntuma on edellisiä parempi. Näppis oli minulle se juttu, sillä kosketusnäytön virtuaalinäppäimistöllä minulta saisi maileihin vastauksia odottaa. Uusi E7 vaikuttaa minun käteeni hiotulta sekä hyvältä tuotteelta, kun käytössä on monia mailibokseja, im-softia ja somea käytössä. Kolmen rinnakkaisen työpöytänäkymän käyttäminen mahdollistaa sovellusten jakamisen työ- ja vapaa-ajan osastoihin. Liikkuminen näkymien välillä sujuu näyttöä pyyhkäisemällä.

Olen kyllästynyt rutinaan ja valitukseen Nokian kustannuksella. Tutustukaa tuotteisiin – älkääkä lukeko vain ekonomistien talousnäkemyksiä niistä. Siinä vaiheessa kun Symppari lopetetaan, niin kaikilla on jo seuraava kapula taskussaan.

Advertisement

8 Comments

 1. Jarkko Vehkala sanoo:

  Hyvä kirjoitus, Ville.

  Rutina ja valitus Nokian luureja kohtaan on kyllä syntynyt ihan perustellusti. Käyttäjät lopulta päättävät. Ja ovat tehneet niin.

  E75 oli taskussani reilun vuoden – nyt huollossa. Jo ennen luurin hajoamista kypsyin sekavaan valikkoon ja tahmeaan toimintaan. Käyttäjäkokemus oli vaan huono.

  Hyvä jos E7 ja muut uudet Nokiat nyt korjaavat tämän. Toivon ja odotan sitä.

  1. Ville Availa sanoo:

   Kyllä tämäkin vähän opettelua vaatii, mutta tahmea toiminta on tiessään.

 2. Marko Uusitalo sanoo:

  Kun Sinua Ville alkaa nuo tj hommat kyllästyttää niin uskon että Kiuluklubiin saadaan toinen taitelija – kirjailija =)
  Mun E63 on toiminut ihan hyvin – näyttö tosin on naarmuuntunut mutta se ei haittaa niin kauan kun läpi näkee. Puhelin on minulle työkalu – ei lelu, jatke tai osa imagoa. Vapaalla, ilman puhelimen tuomaa ”aina tavoitettavissa” olemista, oppii arvostamaan sitä aikaa kun pääsi puhelimen ulottovuuden ulkopuolelle. Nyt se onnistuu sulkemalla työpuhelin ja siirtymällä privat luuriin joka soi malliksi aina joskus – onneksi harvoin. Privaatti luuri onkin vain puheluita varten – tekstailla ei jaksa , ainakaan kovin pitkiä viestejä =) Privaatti mailikin tulee luettua noin kerran viikossa.
  Eiköhän tuo Nokia ole ollut osakseen turhaankin median riepotuksessa. Nyt Nokialla on mahdollisuus näyttää – ja on oikeastaan pakko jos haluaa saada paikkansa takaisin.

  1. Ville Availa sanoo:

   Huipulla tuulee eli pakko on tehdä paljon duunia, jos haluaa siellä pysyä. Toivottavasti jaksavat vääntää.

 3. Timo Kantola sanoo:

  Jep, kyllä näillä Nokialaisilla pärjää. Nyt N8:n kosketusnäytöllä kirjailen ja tämäkin sujuu, vaikka alku tuntui hieman hankalalta. E7:a tuli tänään päivällä hipelöityä ja vaikutti aivan mainiolta peliltä sekin. Etupuolen kameran puuttumista vähän ihmettelin.

  1. Ville Availa sanoo:

   Kamera löytyy kyllä etupuolelta, mutta on osa mustaa kehystä eli sitä ei pysty näkemään Nokia-logon vierestä, jos ei tiedä mistä etsiä. Ei ole tullut vielä testattua, koska eipä noita videopuheluja tule millään laitteella käytettyä.

  1. Ville Availa sanoo:

   Ihan perusteellisen tuntuisia kommentteja. Epäilen vain, ettei vastaavantyyppisellä seulalla taida mikään laite selvitä kovin kummoisin tuloksin.

Kommentointi on suljettu.