Facebook-sielun peili

Fb-kuvassa tutkitaan fb:tä, hmm.

Facebook-kuva kertoo, millainen haluat olla. Usko pois ja pyöritä nyt mielessäsi kaverigalleriasi kuvia.

Eniten galleriastasi löytyy taatusti henkilöitä, jotka esiintyvät kuvassa toisen kanssa. Nämä henkilöt kaulailevat lapsen, puolison tai julkkiksen kanssa. Lapset voivat olla omia tai lainattuja. Joka tapauksessa ystäviesi oletetaan olevan lapsellisia. Sitten sieltä löytyy naisia, jotka poseeraavat puolisonsa kanssa. Vai kuinka monta miestä olet nähnyt siippansa kanssa söpöilemässä? Omaa onnea on ihana esitellä. Totta kai ystävägalleriasi profiilikuvista löydät tuttuja naamoja televisiosarjoista, laululavoilta tai valkokankaalta. Jokainen haluaa olla kuuluisan kaveri. Vähintään kaverin kaveri.

Profiilikuvista pääset seuraamaan, missä ystäväsi ovat mieluiten matkanneet. Mutta mikäs sen mukavampaa, sillä niissä kuvissa hymyilee onnellinen ystäväsi vailla arkihuolten häivää. Etenkin miehet tykkäävät taltioida itsensä harrastuksissa. Moottoripyörä ja minä, kitara ja minä, laskuvarjo ja minä… Villi ja vapaa. Huoh, itsekin haluaisit uskaltaa Alppien huipuille ja kavuta hevosen selkään ratsastamaan kohti auringonlaskua.

Ystävistäsi löytyy varmasti pari taitavaa photoshoppaajaa. Taiteellinen versio itsestä tai ainakin kauniimpi. Oletko muuten nähnyt yhdestäkään naisystävistävästäsi rumaa kuvaa? Ainakin nuoret naiset poseeraavat mieluusti keimaillen. Morsiamet, tämän kesän ja edellisenkin, haluavat näyttää koko maailmalle, miltä näytti olla nättinä päivä prinsessana. Miehet sen sijaan voivat ikuistaa itsensä hieman hönönä kieli poskella. Tai business-like, kuten yleensä LindkedInin kuvissa on tapana.

Oma lajinsa ystävissäsi ovat salaperäiset, jotka kurkkaavat kuvan reunalta, vilkaisevat kuvaajaa myhäillen tai katselevat selin kaukaisuuteen. Jos he näyttävät kasvonsa, kasvot on verhottu isoilla aurinkolaseilla tai varjostavalla lippiksellä. Täydellisen salaperäinen on kuvannut vain varpaansa. Mitäköhän heillä on salattavanaan?

Facebook-sielu paljastuu omasta profiilikuvasta. Vaivihkaista henkilöbrändäystä parhaimmillaan.

Advertisement

2 Comments

  1. Erinomaista pohdintaa. Ihminen on itsensä ja yrityksensä käyntikortti. FB ja LinkedIn profiili on tavallaan CV – halusit sitä tai et. On hienoa, että ihmiset ovat huomanneet miten FB:ssä ja LinkedIn:ssä voi olla sellainen kuin haluaa olla.

    Mutta eihän se ole huono kertoa maailmalle millainen haluaa olla? Yksi itsensä johtajuuden teeseistähän on: Julista maailmalle millainen ja mitä haluat olla – niin maailma alkaa odottaa sitä sinulta ja pian olet se.

    Jos siis haluat olla miljonääri – näytä siltä. Brändää itsesi. Tässä hyvä kirja luettavaksi… sisältää hieman yksinkertaistetusti asioita mutta on etenkin suomalaisille hyvää luettavaa: http://www.amazon.com/Brand-Called-You-Brand-Building-Indispensable/dp/0967450659

  2. Anna Availa sanoo:

    Ei missään tapauksessa ole huono asia. Varmasti useimmiten alitajuisesti tulee valinneeksi kuvan, josta tykkää ja jossa on hyvä fiiis. Ja samalla kertoo itsestään, sanattomia viestejä nämäkin. Kovasti puhutaan brändäämisestä, milloin lie menee liiaksi yrittämiseksi ja kääntyy itseä vastaan. Olen aitouden kannallta, ja voihan sekin olla tietoista.

Kommentointi on suljettu.