Yksityinen nopeusvalvonta on täällä!

Tässä kameran protyyppi. Näitä nähtäneen teiden varsilla tämän vuoden aikana. Kuva: Freefoto.com

Yksityisestä pysäköinninvalvonnasta se lähti. Korkeimman oikeuden päätöksellä kiinteistön omistajalla on mahdollisuus tehdä kiinteistössä asioivien kanssa sopimus, joka syntyy ilmoittamalla sopimusehdot tontin reunalla pylväässä. Käyttäjän pysäköidessä autonsa pihalle hänen katsotaan hyväksyneen ehdot. Samalla menetelmällä voisi tietysti sekä sopimusehtoja että sisältöä muokata hyvinkin mielenkiintoisiksi.

Pohdimmekin vaimon kanssa pienten lisätienestien hankkimista kesälomallamme. Sukumme kesänviettopaikka sijaitsee tieosuuskunnan omistaman pitkän tien alkupäässä, joten vuokraamme pienen kaistaleen tietä osuuskunnalta ja pystytämme paikalle kameratolpat. Lisäksi riittävän etäisyyden päähän laitetaan pylväisiin sopimusehdot.

Ne eivät olekaan ihan helppo pala. Mustilta ja punaisilta ajoneuvoilta (autot, moottoripyörät, mopot ja polkupyörät) sallitaan läpiajo vain pysähtymisen kanssa ja muille ajoneuvoille asetetaan 250 kilometrin vähimmäisnopeus.  Nopeusrajoituksien noudattamisesta emme voi luonnollisesti sakottaa, mutta sopimusrikkomuksesta tietysti – kiinteistössä on noudatettava ilmoitettua sopimusta.

Tien toiseen päähän voisimme koittaa saada myös tolpan tai pari, sillä sitä kautta ajetaan vuosittain pari Neste Oil Rallyn erikoiskoetta.

Jos sopimusrikkomuksien perimisestä tulee liian työlästä, niin tietullipuomit odottavat jo liiterin takana valmiiksi sahattuna.

Advertisement