Coolia pinnausta

Tämän vesiputouksen aion löytää kesällä. Pintrestin kuvataululle sen jo pinnasin. Kuva visitazores.com

Jep, olemme saaneet vähintääkin uuden synonyymin. Entinen vätystely on nyt kuvien liittämistä Pinterestin ilmoitustauluille. Taannoin postasin siitä, kuinka sosiaalinen media on filtterimme. Pinterest seuloo kaiken maailman kuvista omat suosikkimme – pin intrest. Olkoon kuvat netissä, Pinterestissä, omalla koneella tai vaikka iappsin avulla nopeasti näppäistyjä.

Tottahan netti on kuvia väärällään. Googlen kuvahaku löytää satoja otoksia sekunnissa, blogit ja flickerit pursuavat hienoja itselle tärkeitä kuvia ja kollaaseja. Pinterestissä ne on vain helposti lajiteltavissa kiinnostuneiden löydettäväksi joko aihe- tai sanahaulla.

Suostuimmat taulut ovat täynnä kauniita kuvia vaatteista, kodeista, leipomuksista, lapsista ja eläimistä. Kovin universaaleilta näyttävät esteettiset asiat. Pinterestissä huomaa konkreettisesti maailman pienuuden, sillä kielimuurit ei kuvien keräilyä kangista.

Kuvia voi pinnailla omaksi ilokseen, mutta koska kyse on sosiaalisesta mediasta, yhteisöllisyys kiinnostaa. On hauska löytää jänniä seurattavia, ja sitten pinnailla, tykätä ja kommentoida heidän kuviaan. Koska kovasti pidän kotikaupungistani, perustin Hämeenlinna-taulun, johon toivotan muutkin tervetulleeksi lisäämään kuvia.

Yhteisöille Pinterest on keino tuoda faneille kuvamateriaalia kootusti niin kuin esimerkiksi Boston Celtic’s tekee (lisää muista esimerkeistä voit lukea Masahblen artikkelista). Pinterestiä voi käyttää uutisten kuratointiin tai organisaation mielikuvan kiillottamiseen, kuten blogi Näkökulmia internetiin osoittaa.

Sosiaalisen median myötä kohderyhmät hajoavat, erillaistuvat ja pienenevät. Ei Pinterestinkään tarvitse olla kaikille. Pinterest on oiva väline talon sisustajalle, moottoripyörän ostajalle, juhlien järjestäjälle, sukan kutojalle, luokanopettajalle eli kaikille niille  jotka haluavat koota ideoita ja vinkkejä omille kuvatauluilleen. Se on sähköinen aarrekartta, vaikka maailmanmatkaajalle, joka kerää taululleen ne kaikki tuhat paikkaa, jossa haluaa käydä. Niin kuin minulle.

Advertisement