Fiksu somemääritelmä

Kuva: stock.xchng

Sosiaalista mediaa on haukuttu tiedon tulvaksi, josta saa ähkyn ja pään kipeäksi. Mutta mietipä toisinpäin: sosiaalinen media on tapa filtteröidä kiinnostavista ihmisistä ja asioista ne itselle tärkeät.

Facessa kaikista maailman ihmisistä valitset kavereista, tutuista ja tuttujen tutuista ne henkilöt, joiden kuulumisia haluan kuulla ja joiden kanssa haluan olla yhteydessä. Jos joku henkilö ei enää miellytä, poistat hänen omista kavereistasi.

Twitterin seurattaviisi valitse itseäsi kiinnostavat asiat – ne mediat, blogit ja tyypit, jotka kiinnostuksesi jakavat. LinkedInin keskusteluryhmistä taas valitset ne ryhmät, jotka antavat sinulle ammatillisia apuja ja vinkkejä. Ryhmät ovat hyviä silloin, kun huutelu työhuoneesta toiseen ei kanna.

Miten käy sille itsepäiselle piruparalle, joka on päättänyt olla liittymättä sosiaalisen median areenoille? Hän jää ulkopuolelle ryhmistä ja ajankohtaisista asioista. Eihän hänelle kukaan muista lähettää erikseen sähköpostia tai ainakaan soittaa.

Advertisement

2 Comments

  1. Kirsi sanoo:

    Niin totta. Kuvittelen aina lähipiirin tietävän ”kaikki” valikoidut kuulumiseni, mutta yksipä ei tiedä. Hän päätti irtaantua Facesta, ja on nyt armottomassa uutispimennossa.

Kommentointi on suljettu.