Kuriirit verkko-ostoksia kuskaamassa

Kuva: stock.xchg

Olen ahkerahko verkkoshoppailija. Kirjat kulkeutuvat kätevästi postilaatikkooni, josta ne on helppo noukkia. Laatikkoon sopimattomat paketit saan hakea lähettäjästä riippuen korttelinkulmalta R-kioskista, asiamiesposti-R-kioskista tai Siwasta. R-kioskit ovat helppoja hakupaikkoja. Siwakin sujuu. Aukiolojatkin sopivat hyvin perheemme aikatauluihin. Ilmoituksen paketin saapumisestakin saan suoraan kännyyni.

Kotiovelle lähettipalvelujen kautta tulevat paketit ovat ihan oma lukunsa. Kansainväliset verkkokaupat ovat tehneet sopimukset isojen kuriiripalvelujen kanssa pakettien kannosta kotiovelle. Sehän sopii, vielä kun olen valinnut kaupan, joka ei veloita toimituskuluja lainkaan. Kotiinkuljetus on sinänsä hauskaa, ettei tarvitse nähdä hakuvaivaa. Mutta ei tämäkään aina ihan ilman päänvaivaa suju.

Eri kuriiripalveluilla on omat käytäntönsä. Viimeisin ilmoitti tuovansa paketin seitsemän päivän sisällä klo 7-9, mutta meidän perheessä talo saatta olla tuohon aikaan tyhjentynyt. Onneksi työpäivämme ovat sen verran vaihtelevia, että joskus saatamme olla kotonakin. Mutta sitä ei tiedä, minä päivänä.

Toiset kuriirit tulevat suorilla rimpauttamaan ovikelloa, toiset soittavat ensin. Jos kuski kuuluu ensimmäiseen joukkoon, hän saattaa käydä vain kokeilemassa onneaan, olisiko päiväsaikaan joku kotona ja kun ei ole, sutaisee raksitettavan kryptisen pikkulapun oven väliin tuulessa ja tyynessä. Tuleepa vielä parin tunnin päästä uudelleen ja kun vieläkään ei ole ketään kotona, soittaa annettuun numeroon.

Tämä on hyvä vaihtoehto, sillä nyt pääsen sopimaan yhteisen tapaamisajan tai kertomaan paremman osoitteen. Voin jopa suostutella jättämään paketin ulko-ovelle odottamaan. Ja tietysti voin pyytää paketit työpaikalleni, jos paketin ulkokuori vain kestää uteliaiden työkavereiden katseet. Onneksi kiinnostavimmat lähetykset on pakattu säällisesti sopivan huomaamattomasti.

Advertisement

One Comment

  1. Anna Availa sanoo:

    Viimeisimmän verkko-ostoksen sai käsiini kesken lenkin. Kuriiri varmisteli soitolla, että olen kotosalla ja kun en ollut, sovimme kuriirin kanssa treffit kummallekin läheisemmälle kadunkulmalle. Hauskaa.

Kommentointi on suljettu.