Hesarilla liikuttavimmat linkit

Onneksi painavaakin sanottavaa voi liikutella kevyesti. Kuva Availan matka-albumi

Helsingin Sanomat, Markkinointi&Mainonta ja Yle ovat parhaiten mukana sähköisessä viestinnässä, sillä olen voinut jakaa eniten näiden medioiden linkkejä viimeisen puolen vuoden aikana eteenpäin.

Hesari, M&M ja Yle ovat kirjoittaneet mielenkiintoisia, sähköisestä viestinnästä kertovia juttuja, ja niitä on voinut linkittää helposti. He ovat ymmärtäneet, että näin jutuille saa helposti lisää lukijoita ja jutut elävät pidempään kuin printtinä, koska ne löytyvät hakukoneiden avulla. He ovat liittäneet jutuissaan sähköisen viestinnän suomalaisen elämänmenoon mukaan niin kotona kuin töissä, ilman että siitä töhistään pelkästään jonain ilmiönä.

Hesari ja Yle käsittelevät monipuolisesti ja laaja-alaisesti sähköistä mediaa; M&M taas julkaisee hyviä kolumneja ja blogeja, joiden kirjoittajat ovat ärhäkästi tuoneet sosiaalista mediaa esille myös markkinoinnillisesta näkökulmasta. Olen puolen vuoden aikana jakanut Twitterissä 34 median juttuja yhteensä reilun 250 linkin verran. Näiden kolmen linkkejä niistä on ollut vajaat puolet.

Seuraavaksi eniten jaoin eteenpäin tietoteknisten medioiden linkkejä, joita tuottavat Tietoviikko, It-viikko, Tekniikka&Talous, Tietokone, MikroPC ja Digitoday. Toiseksi eniten pidensin talousmedioiden, Taloussanomien, Kauppalehden ja Talouselämän, juttujen elinkaarta. Tietotekniset lehdet keskittyvät sähköiseen viestintään teknologisemmasta näkökulmasta esimerkiksi käyttötapojen muodossa; talousmediat taas yritysten – työntekijöiden ja työnantajien – käytäntöjen kannalta.

Jokusen linkin laitoin myös viihteellisemmästä mediasta, kuten MTV3:sta, Voicesta, YleX:stä, Starasta, Neloselta, Iltalehdestä tai Iltasanomista. Näiden juttujen otsikoihin liittyy yleensä jonkun julkkisen räväkkä somettelu.

Yksittäisiä uutisia levitin muutamien maakunnallisten lehtien palstoilta löytämään lisää lukijoita. Propsit saavatkin Turun Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa ja Kaleva. Kotimaakuntani päämedian, Hämeen Sanomien linkkejä en ikäväkseni ole pystynyt levittämään lainkaan. Lehdellä on kyllä sähköinen näköislehti, jonka voi tilata printtilehden lisäksi muutaman euron lisähintaan. Peruin vuoden viimeisiksi töikseni paperilehden tulon, ja lupasin liittyä heti maksavaksi asiakkaaksi, kun pystyn lukemaan HäSan vain sähköisesti ja jakamaan mielenkiintoisia juttuja eteenpäin.

Advertisement