Hämeenlinnan mediat somettaa

Image
Copyright Hämeenlinnan kaupunki

Hämeenlinnan mediat ovat viime aikoina petranneet hienosti uutisvälitystään sosiaalisessa mediassa. Facebookista medioita pääsee seuraamaan kerralla kaikkia ja paria Twitteristäkin. Pelkästään Facessa somepresenssiä pitävät yllä Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset ja Radio Häme.

Printistään kaupunkilehtenä palkittu Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset linkittää Faceen näköislehteään, joka on käyttäjälle ikävän kankea. Mutta onneksi on myös muutamia nostoja kivoista juttujen valokuvista. Tykkääjiä löytyy juuri nyt 251.

Paikallisradiota kuuntelemattomalle Yle Häme on saanut minusta uuden fanittajan Faceen, sillä mukavat päivitykset aidoilta toimittajilta saavat monesti hymyn huulille. Juttulinkin yhteydessä on toimittajalta kommentti ja lopussa vielä toimittajan nimi. Tykkään. Ja 734 muutakin.

Facen lisäksi Twitteriin ovat löytäneet Hämeen Sanomat ja Verkkolehti Reska.

Verkkoviestinnän dinosaurusosastoa edusti pitkään Hämeen Sanomat, koska paikallisia juttuja pääsi lukemaan sähköisesti vain printtilehden kylkiäisenä. Nyt on tilanne onneksi muuttunut, ja saan joka-aamuiset paikallisuutiseni myös verkosta. Mutta ne jotka eivät ole maksua maksaneet, saavat pari riviä maistiasta. Hyvä että HäSa on uskaltautunut myös Twitteriin, mutta twiittien sisällössä on vielä harjoiteltavaa, pelkkä lämpöinen hyvän aamun toivotus ei vielä kirvoita klikkaamaan. HäSasta tykkää Facessa 668 ja Twitterissä sitä seuraa 61.

Ehdoton haastaja Hämeenlinnan sähköisillä uutismarkkinoilla on verkkolehti Reska.fi. Reskan uutiset ovat kaikille avoimia, ja lupsakat otsikot saavat usein painamaan linkkiä. Facessa Reska on jo löytänyt tykkääjiä 581, mutta Twitter etsii vielä uteliaita.

Hämeenlinnalaisia aktiivisia toimittajasomeilijoita en ole juurikaan bongannut, joten vinkkejä kannattaa kertoa – nakkaan niitä näkyviin.

PS Jos Hämeenlinnan asiat kiinnostaa Twitterissä, suosittelen ehdottomasti Poliisia, sillä näitä nasevia sanakäänteitä on hauska lukea. Viranomaisviestinnän ei tarvitse olla tylsää: Rosvon duathlonia mökkitiellä

Advertisement