Pinterest kaupunkikuvan rakentajana

Kuva Riihimäen kaupunki
Kuva Riihimäen kaupunki

Pinterest on hyvä kuvienjakopalvelu esittelemään kaupunkikuvaa. Pinterestistä löytyykin kaupunkien nimillä helposti erilaisia kuvia – joko pinnattuina, tauluista tai taulujen omistajista. Suomessa kaupungit eivät ole juurikaan itse innostuneet keräämään kuvistaan tauluja. Isoimpien kaupunkien somekanavia selatessani löysin tauluja Vaasalta, Rovaniemeltä ja Lahdelta. Myös Visit Rovaniemi ja Vaasa ovat keränneet kovasti kauniita kuvia. Muualta maailmasta löytyi esimerkkejä Riigasta tai Brysselistä.

Olen nyt perustanut kaksi kaupungista kertovaa Pinterest-taulua. Hämeenlinna-taulun perustin Pinterest-tiliini puolitoista vuotta sitten kotiseuturakkaudesta ja Riihimäki-taulun avasin kesällä työni puolesta. Hämeenlinna-taulun kuvat pinnautuvat joukkoistettuna, Riihimäen taulua hoitelemme viestinnässä.

Pinterestissä voi taulun perustaa kuka tahansa, mutta jotta sinne pääsee lisäämään kuvia, voi pyytää muilta taulun pinnaajilta kutsua mukaan – kunhan on palveluun kirjautunut. Hämeenlinnan tauluun olen antanut oikeuden kaikille halukkaille. Onkin ollut mielenkiintoista seurata, millaisia kuvia taululle kerääntyy, mitään yhteisiä sääntöjähän ei ole. Taululle pinnatut kuvat ovat  näyttäviä ja esittelevät Hämeenlinnan parhaita puolia.

Riihimäen Pinterest-tiliä hallinnoi Riihimäen kaupungin viestintä, ja kuvat välitetään ainakin aluksi sitä kautta.  Näin aluksi olemme viestinnässä koonneet kaupungin kuva-arkistosta ja eri nettisivuilta sopivia kuvia, mutta jatkossa kuvakilpailu voisi olla hauska keino kerätä erilaisia kuvia. Riksun Pinterest-taulujen julkistuksen yhteydessä kirposi Twitterissä ideoita siitä, miten asukkaat voisivat esitellä kuvien kautta lempparipaikkojaan, yhdistykset ja ryhmät toimintaansa.

Riihimäen kuvataulujen kanssa olemme realisteja. Emme niinkään  pyri koukuttamaan Pinterestin käyttäjiä pinnailemaan Riksun kuvia, vaan houkuttelemaan verkkosivujen vierailijoita painamaan P-nappulaa ja tutustumaan, millainen kaupunki Riihimäki on.  Ja onhan kuvakansioiden linkit helppo jakaa eteenpäin. Riihimäen monipuolisilla kuvatauluilla haluamme näyttää, että Riihimäki on vireä ja viihtyisä paikka olla ja asua.

Advertisement

2 Comments

  1. Vesa Vilenius sanoo:

    Pinterest-diggarina ilahduin kotikaupunkini profiilista ja tauluista hyvine kuvineen. Kuvat ovat laadukkaita ja esittelevät kaupungin parhaat puolet. Mielestäni pitää ehdottomasti ottaa vuorovaikutteinen ote kanavaan, pinnata kaupunkilaisten kuvia ja avata mahdollisuus pinnata esim. tiettyyn tauluun. Näin kanava pääsee oikeuksiinsa. Yksi taulu voisi olla eräänlainen yleisönosasto 🙂

  2. Anna Availa sanoo:

    No kyllä, sosiaalisessa mediassa vuorovaikutus on juuri se juttu. Yleisönosasto on erittäin hyvä idea. Pitääpä makustella toteutus ja nimi – eiköhän perästä kuulu.

Kommentointi on suljettu.