Sähköisesti kahvilla

Kuva Stock Photo
Kuva Stock Photo

Työpaikkojen kahvipöydissä on ihan parasta käydä läpi tv-sarjat, julkkiskohut, muistella edellisiä pikkujouluja, juoruilla pikkuisen työkavereista ja lukea yhdessä lehtiä, mutta etenkin tutustua työkavereihin ja irroittautua hetkeksi.

Otimme työpaikalla Yammerin käyttöön kesän korvalla. Olemme nyt reilut puoli vuotta vaihtaneet kuulumisia sähköisellä kahvipöydällä niin saman talon sisällä kuin rakennusten välillä. Keskusteluista on saatu idea liukumien siirtoon, keilaporukka kasaan, ja olemme jakaneet hyvän määrän linkkejä ja vinkkejä, mitä sähköinen maailma tarjoaa somesta ja tomesta.

On kehuttu ja kiitetty, ja heitetty huumoria. Konfista ja koulutuksista on ladattu tilannekuvat ja vähän rapsattu kiinnostavimpia pointteja. Niin kuin oikeassakin kahvipöydässä, tähän liitytään vapaaehtoisesti ja päätetään itse, ollakko hiljaa vai huudella.

Tietysti meillä on intrakin. Se on sisäisen viestinnän pääkanava, ja siellä välitetään kaikki viralliset viestit keskitetysti. Se on kuin ilmoitustaulu, josta käydään katsomassa ajankohtaisimmat asiat. Kaikki pääsevät sinne helposti, kun ovat kirjautuneita työpaikan verkkoon.

Ihan varmasti joku päivä tulevaisuudessa sähköinen kahvipöytä yhdistyy intraan ja tuo mukanaan yhteistä sisällöntuottoa ja aktiivista osallistumista, ja silloin sosiaalisuus tuo hyötyä työntekemiseen – tehdään sähköisellä alustalla suunnitelmia, kirjoitetaan raportteja, ideoidaan ja keskustellaan.

Yammerissa harjoitellaan nyt yhteisellä alustalla oloa, jaettua sisällöntuotantoa ja avoimuutta. Kukaan ei osallistu välineen takia, vaan siksi että haluaa kuulua yhteisöön.

Advertisement

2 Comments

  1. Timo Kantola sanoo:

    Yammeria kokeitiin, mutta ei oikein löytynyt innokkaita yammeroija ja nyt on Google ja plussa käytössä eikä sielläkään oikein keskustelua synny. Muut Google-appsit kyllä aktiivissesa käytössä.

    1. Anna Availa sanoo:

      Meillä Yammer on ainoa sisäinen alusta, jolla voimme keskustella. Muutama aktiivinen sisällöntuottaja ja kommentoija ovat kyllä kullanarvoisia. Tuntuu, että somen 90-9-1-sääntö pätee, mutta olen iloinen seurailijoistakin. Erilaista sisältöä saa kyllä tuupata paljon ja usein. Sen on kyllä huommannut, että aktiivisuus ei ole pelkästään iästä, työtehtävistä tai työpisteestä riippuvaisia.

Kommentointi on suljettu.