Me, Selfie and I

Esimerkki ryhmädelfiestä. Kuva Availan kotialbumista.
Esimerkki ryhmäwelfiestä. Kuva Availan kotialbumista.

Jos olet ujo tai yli kolmekymppinen ja haluat ottaa omiksia, sinulle on reilusti mahdollisuuksia julkaista somessa itsestäsi kuvia. Tarjoan sinulle viisi vaihtoehtoa, joilla saat etäännytettyä töröhuulesi valokeilasta.

 • Welfie (Workout Selfie): Kuva itsestäsi kuntoilemassa. Suosittelen kuvanottoa ennen suoritukseen lähtöä raikkaana ja hyvävoimaisena.
 • Helfie (Hair Selfie): Kuva omista hiuksista. Tiukka rajaus hiuksiin heti kampauksen teon jälkeen on paras ajankohta helfielle.
 • Belfie (Bottom Selfie): Kuva takapuolesta. Jos takapuolesi on edustavampi puolesi, kannattaa kamera ehdottomasti suunnata takalistoosi. Näillä kuvilla saat taatusti tykkäyksiä.
 • Drelfie (Drunken Selfie): Omakuva humaltuneena. Humalassa otetut kuvat voivat humalan vaikutuksesta on olla hyvinkin paljastavia, mutta ujous on ainakin karsiutunut.
 • Shelfie (Bookself Selfie): Kuva omasta kirjahyllystä. Shelfie on hyvä vaihtoehto niille, jotka ovat sitä mieltä, että todellinen minuus paljastuu omistamien kirjojen kautta. Muista kuitenkin harkita tarkkaan, mistä hyllynkohdasta kuvan otat.

Joskus itseä rauhoittaa se, että kuvassa on joku muu. Lemmikkieläimen tai aviomiehen kanssa poseeraus tuntuu jo heti luontevammalta. Näitä kutsutaan ryhmäselfieksi.

Koska pääasia on jakaa itsestä oma kuva, ei mielestäni ole lainkaan niin nökönuukaa otatko kuvan itse vai ottaako sen kaverisi.  Esimerkiksi eläinten tai vauvojen on vaikea ottaa itsestään kuvia. Sitä paitsi etukameralla otetusta kuvasta ei katsoja välttämättä edes tiedä, oletko sen itse ottanut.

Jos valokuva tuntuu liian realistiselta, voi se olla entisaikojen tapaan piirretty tai maalattu. Jos kaipaat kuvaasi komiikkaa, on sarjakuvan tarjoama karikatyyri ykkösvalinta, ja tähän on onneksi olemassa erilaisia sovelluksia.

Ehkä ennen oman selfietyyppisi valintaa haluat perehtyä tarkemmin omakuviin, voin suositella muutamaa hyvää lähiaikoina kirjoitettua artikkelia:

Nähdään selfieissä!

Advertisement

4 Comments

 1. Anna Availa sanoo:

  Twitter-kommentoinnin tuloksena lisään listalle myös darfien (drawn selfie), piirretyt avataret a´la Johanna Janhonen @jjanhone. Kiitos Johannalle!

 2. Anna Availa sanoo:

  Twitter poiki uuden felwien, Farming Selfien http://farmingselfie.com/

 3. Anna Availa sanoo:

  Tämä sopii aremmille: nelfie, Nail Selfie, kuvat kynsistä.

 4. Anna Availa sanoo:

  Nyt tuli ehdoton lemppariselfie myös ujoille: kirjaselfie (http://www.klaava.fi/Kirjat/Kirja_selfie_on_kekseli_isyytt_vaativa_valokuvan_muoto)

Kommentointi on suljettu.