Kuntalaisviestinnässä pitää olla pushia

mobiilikunta
Vaikka et asuisi Riksussa, voit silti ladata appsin itsellesi, sillä täällä tapahtuu paljon kiinnostavaa. Kuva Riihimäen kaupunki

Kaikki kaupunkilaiset eivät tilaa kaupungissa ilmestyvää paikallismediaa, kaikkia ei tavoita kaupungin itse julkaisema muutaman kerran vuodessa ilmestyvä tiedotuslehti eikä kaikilla ei ole säännöllisesti asiaa kaupungin verkkosivuille.

Väitän, että tämä kotikaupunkimme ryhmä, joka koostuu nuorista, nuorista aikuisista, ulkomaalaisista, kaupungissa vain nukkumassa käyvistä ja muualle muuttaneet, tulee vain kasvamaan. Muutama vanha ja monet uudet keinot ja teknologiat tarjoavat uusia mahdollisuuksia tavoittaa kiinnostuneita kuntalaisia.

Sähköpostilla jaettava uutiskirje on hyvä, helppo ja halpa tapa koota ajankohtaisten asioita. Hieman enemmän viitseliäisyyttä vaatii live- ja nettiverkostojen virittäminen.

Verkostoihin vaikuttaminen onnistuu kohdistetulla sidosryhmäviestinnällä. Livepuolella tämä on tuttua, mutta nettiverkostojen villitseminen on jännittävämpää. Sosiaaliseen mediaan kaivetaan kiinnostavat kärjet ajankohtaisista uutisista ja oman sähköisen median jutuista ja postauksista.

Se että linkit levittää vain omien sometilien kautta ei riitä, vaan aiheen ja otsikon on oltava niin kiinnostava, että linkki levittyy myös muiden kuin omien somekanavien ja -tilien kautta. Esimerkiksi Riihimäen verkkojulkaisuun päädytään yli 50 prosenttisesti sosiaalisesta mediasta, ja tästä 43 prosenttisesti Facebookista. Eikä Riihimäellä edes vielä ole omaa yhteistä Face-tiliä. Oman verkkosivun kautta päädytään julkaisuun 27 prosenttisesti ja hakukoneiden kautta päätyy vain alle 10 prosenttisesti.

Kolmas keino, mobiiliviestintä, onkin Riihimäelle uusi juttu. Olemme juuri ottaneet käyttöön mobiilikunta-sovelluksen. Luotamme siihen, että tulemme täyttämään ajankohtaisilla asioilla kaupunkilaistemme tyhjiä hetkiä, kun he istuvat junassa tai jonossa. Uskomme, että riksulaiset muistavat sovelluksen, kun ovat navigoimassa tapahtumaan, huomaavat pimentyneen katuvalon tai kaipaavat kipeästi terveyskeskuksen yhteystietoja.

Teknologia on valmiina, meidän täytyy vain luoda kaikkia kaupunkilaisia kiinnostavia sisältöjä. Sehän on se helppo juttu.

Advertisement