Hikeä vai maitohappoa?

sappee
Tämän talven kovimmat sykkeet on mitattu Sappeessa. Kuva Availan kotialbumista.

Liikkujan ikuisuuskysymys on: saadako sykettä vai väsyneitä lihaksia? Tsekkasin tämän vuoden tilastoja, ja tässä keskisykkeiden top 3:

  1. Juoksu, ka 141
  2. Salsa, ka 134
  3. Kahvakuula, ka 133

Juoksu ei yllätä, vaikka liukkailla keleillä olenkin valinnut juoksumaton alleni. Kävelylenkkien mittaukset kertovat, että parasta puuskuttaa Ahveniston harjuilla kuin Vanajan rantareitin kauniissa maisemissa.

Salsa yllätti, sillä tanssiessa syke ei kohoa korkeuksiin, mutta näköjään tasainen askellus pitää keskiarvon riittävän ylhäällä. Zumbassa ohjaajan valinnat näkyvät selkeästi: parhaillaan pompitaan tunti yli 130 sykkeellä ja askeleita kertyy mittariin jopa kuuden kilometrin verran.

Lihaskuntotreenit eivät koskaan pärjää sykevertailuissa, mutta villasukkakahvakuula kotona ilman mitään juomataukoja nosti suorituksen top 3:een. Salilla sykkeet laskevat, kun bodypumpissa vaihdellaan väleillä painoja ja coressa treenataan selkälihaksia.

Kun vilkaisen huippusykkeitä, niin 170 meni rikki juoksussa, minuuttitreenissä ja lasketellessa. Taisi carvingit jalassa enemmän pelottaa kuin hengästyttää.

Syketaso korreloi luonnollisesti kalorien kulutukseen. Joten tunti kuin tunti, niin kyllä sillä aina 50 grammaa sipsejä polttaa.

Advertisement