Sisustuskalut

Makuuhuoneeseen löysi paikkansa Morris Kuva Availan kotialbumista
Makuuhuoneen seiniin löysi paikkansa Morris
Kuva Availan kotialbumista

Sisustaminen on aina ajankohtaista. Oli kyse tunnelmoinnista tai tositoimista. Sisustuskuumeen kohotessa välineiltä vaaditaan enemmän. 

Fiilistelyvaiheessa sisustusblogit ovat parhaimpia. Seuraan muutamaa sisustusblogia Bloglovinin avulla, ja pysyn ajassa mukana. Jouluvinkit saan jo marraskuussa ja ensimmäiset tulppaaniasetelmat tammikuussa.

Tredikkäät kodit ovat melko samankaltaisia. Valkoinen Harmaja teki taannoin hauskan kollaasin blogikodista. Tuttuja olivat kaikki tuotteet. Olen kyllä samaa mieltä kirjoittajan kanssa, että vaikka kodista joku blogihitti löytyisikin, jokainen koti on kuitenkin erilainen. Toivottavasti.

Jos sisustusinto pitää saada astetta syvemmälle, avaan Houzzin. Houzz kerää miljoonia kuvia ja tekstejä erilaisista huoneista ympäri maailmaa. Palvelussa voi suodattaa omaan tarpeeseen sopivia ratkaisuja huoneen koon, tyylin, hinnan tai värien mukaan. Sisustussuunnittelijat käyttävät kuulemma myös Houzzia ideoita kerätessään.

Kylpparisuunnitelmat
Kylppäri alkaa jo hahmottumaan. Kuva Availan kotialbumista

Käytän Houzzin iPad-sovellusta, joka toimii hyvin. Houzzin parhaita puolia on kokonaisuuksien esittely: olohuone, keittiö, kylpyhuone jne. Meillä on kylppäriremontti alkamassa, joten voin kerätä ideoita 556 905 valokuvasta. Huh. Kerään kuvia ideakirjaan, ja lähetän kivoimmat ideat eteenpäin sähköpostilla suunnittelijalle. 

Kun sisustusprojekti alkaa olla jo siinä vaiheessa, että etsin yksittäisiä tuotteita, avaan Pinterestin. Pinterest kerää yllättävän hyvin erilaisia vaihtoehtoja, ja niitä on nopea pinnata talteen tykäten tai erillisiin tauluihin. Viime syksynä oli haussa yläkerran tapetit, ja kirjoitin hakuun ”wallpaper, artdeco, green” – ja sieltähän se löytyi.

Eri puolilla maailmaa matkatessani ostan tuliaiseksi paikallisen sisustuskirjan, ja Avotakkaa en ole vielä perunut, mutta täytyy myöntää, että joka kerran sitä mietin. Varsinkin silloin, kun huomaan tökkiväni kuvaa saadakseni sen suuremmaksi.

Advertisement