Aattoillan jännitys

Kuva Riihimäen kaupunki
Kuva Riihimäen kaupunki
Tiistaina 7.4. iltapäivällä avautuu Riihimäen kaupungin uusi verkkopalvelu, http://www.riihimäki.fi. Aattoillan tapaan nyt jännittää.

Juuri julkaisun hetkellä jännityksen nostattaa verkkopalveluun pääsy. Mitä ruudulle lävähtää, kun selainriville kirjoittaa riihimäki.fi tai hakukoneen kautta haluaa tiedon uimahallin aukioloajoista? Olemme yrittäneet auttaa oikealle sivustolle päätymistä huolehtimalla nimipalveluiden siirrosta ja suosituimmille sivuille ohjauksista. Nettimaailmassa saattaa ottaa pari päivää, ennen kuin uudet sivut alkavat kunnolla näkyä.

Uudelle sivustolle on luotu odotuksia, sillä uutta verkkosivustoa on odotettu vuosia. Tämänkin suunnittelu aloitettiin jo yli vuosi sitten konseptoinnilla. Miten nyt pystytään vastaamaan odotuksiin? Responsiivisuuden vaade on helpoin toteuttaa, sillä verkkopalvelu on suunniteltu mobiilaitteet ensin -periaatteella. Seuraavien tavoitteiden täyttymisen näyttää sitten aika: löytyykö tieto helpommin, tavoittaako uusi palvelu kaupunkilaiset paremmin ja pysyykö palvelu ajantasaisena.

Tiedon löytymiseen on satsattu. Isoin juttu uuden palvelun pystytyksessä on ollut järjestää olemassa oleva tieto uudelleen siten, että se on helpommin käytettävissä kulloiseenkin tarpeeseen. Yrittäjä näkee nopeasti vapaat toimitilat ja uusi asukas uuden kotikontunsa liikuntapaikat. Olemmeko onnistuneet ennakoimaan ne asiat, joita eniten etsitään?

Sisällön uudistamisen onnistuminen. Teimme tietoisen päätöksen, että siirrämme käsin vanhan sisällön uuteen ja samalla pyrimme päivittämään jo paikoittain kovasti rapautunutta tietoa. Väärät ja vanhentuneet asiat eivät ole vanhan sivuston uumenissa häirinneet ketään, mutta nyt nekin tuleva esille, kun innokkaat kahlaavat sivuja läpi. Ikävä kyllä emme ole ehtineet lukea kaikkia sivuja ajatuksella läpi.

Mielikuvatavoitteenamme on näyttää Riihimäki aktiivisena ja ihmisläheisenä pikkukaupunkina. Kuinka tässä onnistutaan? Ero käyttökokemuksessa verrattuna aikaisempaan sivustoon on suuri. Rakenne on täysin erilainen, ja kuvapaikkoja on lisätty runsaasti. Palautetta tullee eniten siitä, millaiselta verkkopalvelu visuaalisesti näyttää. Kaipaamme sivustosta palautetta, jotta pystymme korjaamaan kolmen kuukauden aikana rakennettu sisältö toimivaksi.

Paljon tehtiin, paljon jäi tekemättä. Alkuvuoden aikana on luotu 1 700 sivua uuteen järjestelmään. Vajaa sata päivittäjää on koulutettu, ja työpajoissa on tehty yhdessä uutta verkkopalvelua. Uusi verkkopalvelu on varmasti saanut kaiken ajan, mikä on muilta töiltä liennyt. Olen ylpeä työmme jäljestä. Mokia ja bugeja kohdatessamme voin lohduttaa, että verkkopalvelun rakentaminen on prosessi: se ei lopu koskaan.

Verkkosivuston uusimisesta julkaisen vielä kaksi postausta: toisen suunnittelusta ja toisen sisällöntuotannosta isossa organisaatiossa. 

Advertisement

5 Comments

  1. Onnittelut uudelle verkkopalvelulle ja sen äidille. 😀 Odotan mielenkiinnolla postauksia suunnittelusta ja sisällöntuotannosta!

  2. Anna Availa sanoo:

    Kiitos Lotta. Onhan tuo aina melkoinen urakka, jota kelpaa sitten muistella. Julkaisin juuri kirjoituksen vuoden takaisesta konseptoinnista.

Kommentointi on suljettu.