Yammer 2 v.

Cross fit  -treenaajat löytyvät Yammerin HcTyky-ryhmästä.
Cross fit -treenaajat löytyvät Yammerin HcTyky-ryhmästä.

Riihimäen kaupungin työntekijöiden Yammerilla on kohta kaksivuotissynttärit. Kirjoittelin sisäiseen lehteemme jutun yammerilaisten kokemuksista.

Karttayksiköstä liityttiin Yammeriin silkkaa uteliaisuutta. Henkilöyksikköä taas innosti liittymään uusi väline: ”Sisäiseen viestintään on hyvä kokeilla erilaisia keinoja välittää viestiä ja saada palautetta.”

Niin kuin muissakin sosiaalisissa medioissa niin Yammerissakin suurin osa kävijöistä lukee muiden postauksia ja peukuttaa niitä. Kirjastosta  Yammerissa kerrotaan kirjaston tapahtumista, mutta myös tykätään  muiden postauksista ja luetaan eri ryhmien viestejä, ja tietysti kommentoidaan, jos asia koskee itseä: ”Linkitettyjä juttu on kiva lukea, koska niistä löytää uusia asioita.”

Aktiiviset käyttäjät tuottavat säännöllisesti muutakin sisältöä kuin vain omiin työtehtäviin liittyviä postauksia. Linkityksiä on muun muassa työterveyteen liittyvistä asioista, seminaareista otetuista kuvista tai kurssimateriaaleista.  Yammerissa tehty aloite sai aamuliukuman pidemmäksi ja leuanvetotangon kahvihuoneen karmiin.

Yammer rakentuu henkilöiden, intra työyksiköiden varaan

Sisäisen viestinnän pääkanava on intra, joka on kaikenkattava ja virallinen. Intra on rakentunut työyksiköiden mukaan; Yammerissa toimitaan henkilöpohjalta ja rennosti. Yammerin lisäarvo on se, että siellä asioita käsitellään vapaamuotoisemmin ja kuullaan muiden mielipiteitä. ”Yammerissa voi hyvin kysyä kysymyksiä, aina löytyy joku joka tietää vastauksen.”

Yammerin isoin arvo on yhteisöllisyys. Riksussa pidempään työskennellyt tutustuu laajemmin eri työyksiköiden henkilöihin ja uusi työntekijä tutustuu nopeasti muihin. Yksi on Yammerin kautta päässyt mukaan yhteiseen liikuntaryhmään. Toinen miettii, että Yammerissa olisi helppo esitellä työyksiköitä. Lisäksi siellä olisi helppo jakaa vaikka viikoittaisen taukojumppaliikkeen.

Yammerin hyöty on ajantasaisuus eli asioita voi kommentoida ja viestiä heti tuoreeltaan. ”Se olisikin hyvä esimiesviestinnän kanava niissä työyksiköissä, joissa tavoittaa kaikki työyhteisön jäsenet.”

Chatilla pikakysymyksiin pikavastaukset

Osa kävijöistä pitää Yammeria auki selaimessaan koko työpäivän, osa taas avaa Yammerin silloin, kun sähköposti muistuttaa uusista kommenteista. ”Yammer sopii helposti toimistotyyppistä tekevälle osaksi normaalia työpäivää, mutta valitettavasti suurimalle osalle työtekijöistämme, jotka eivät työpäivänään luontevasti koneella käy, se soveltuu huonommin”, harmitellaan henkilöstöyksiköstä.

Yammerissa on se hyvä puoli, että ohjelmiston kehittäjä on tehnyt hyvät sovellukset mobiililaitteisiin. Yammer toimii mobiilin kautta myös kotona, joten kommentteja saattaa tulla kesken työmatkan tai aamupalan.

Yammer avulla voi vähentää sähköpostia, jos hoitaa lyhyet asiat chatillä tai kertoo pienistä järjestelmäpäivityksistä. ”Esimerkiksi avunpyyntöön Yammerilla on pienempi kynnys kuin sähköpostilla.”

Yammeria suositellaan henkilölle, joka haluaa olla yhteydessä kaupungin eri työntekijöihin rennossa, sallivassa ilmapiirissä. ”En suosittele sitä henkilölle, jolla on vaikeuksia tietotekniikan kanssa tai jonka mielestä Facebook ja vastaavat ovat ajanhukkaa 🙂 tai sittenkin suosittelen, kaikkea kannattaa kokeilla!”, nauraa yksi tyytyväinen yammeristi.

Advertisement