Hyviä uutisia

Kuva Availan kotialbumista
Kuva Availan kotialbumista

Päivän sana on oma media. Hölmöhän olisi, jos ei hyödyntäisi mahdollisuutta tuoda esille muutakin kuin toimitetun median ikäviä otsikoita tai keskustelupalstojen kiivaita kommentteja.

Itselläni on sääntönä, että jokaista ikävää asiaa kohtaan pitäisi saada nostettua yksi tai kaksi positiivista asiaa eri kanavissa, pienetkin positiiviset kelpaavat. Ihmiset haluavat lukea hyvä uutisia ja ennen kaikkea jakaa niitä.

Omalle medialle on paljon erilaisia muotoja. Tiedän että yksi kaupunki lisää reippaasti printtiä, toinen panostaa pelkästään sähköiseen. Itse uskon, että kumpaankin tapaan satsaaminen kannattaa, koska kohderyhmät ovat erityneet eri kanaviin. Juttujen levitykseen sitten sopiva määrä sosiaalista mediaa.

Hyvät ja huonot uutiset tasapainoon

Sisältöjen tekeminen on tällä hetkellä helppoa. Kanavia ja jakajia riittää, kunhan kärjet on teroitettu. Kärkien löytämiseen ja muotoilemiseen on tarjolla hyviä ammattilaisia. Hyvä tekstintekijä ja ammattitaitoinen kuvaaja luovat laadukasta mielikuvaa.

Vaikka tuomme omassa mediassa hyviä asioita, ei se tarkoita, että haluaisimme jotenkin hämätä tai liioitella. Hyvät ja huonot viestit pysyvät kyllä tasapainossa toimitetun median ja sosiaalisen median pyörteissä. Kaupunki ei toimi epäeettisesti, ei viestinnässäkään.

Linkkien kliksutusta euroilla tai ilman

Riihimäen kaupunki on julkaissut sähköistä Kotikaupunki-asukaslehteä printin ohella parin vuoden ajan. Viimeisen vuoden aikana sen jutut ja postaukset keräsivät yli 20 000 lukijaa ja esimerkiksi kaavoituksen kirjoituksia luettiin yli 2 000 kertaa. Tavallisen verkkotiedotteen tavoittaa vain noin muutama kymmenen silmäparia.

Kotikaupungin juttujen linkkejä olemme jakaneet lähinnä Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä. Eniten hittejä tulee Facebookin kautta. Kiinnostavat aiheet ovat lähteneet mukavasti leviämään. Vähän kun juonii, niin nopeasti keksii sellaisen kulman, joka kiinnostaa vetreitä verkostoja.

Käytämme tonttimarkkinoinnin Onnellista arkea -landing pagelle houkutteluun bannerimarkkinointia. Olemme saaneet saalistettua saman määrän lukijoita kuin verkkojulkaisussa muutamien tuhansien eurojen kampanjoilla.

Ja jos on enemmän euroja käytössä, erilaisia mahdollisuuksia on, kuten Helsingin Sanomien sisältömarkkinoinnista kertova juttu 5.9. osoitti. Natiivimarkkinointi here we come.

 

 

Advertisement