Minun Instani ei ole sinun Instasi

Kuva Flickr CC Kristina Alexanderson
Kuva Flickr CC Kristina Alexanderson

Vertasimme 17-vuotiaan kanssa Instagram-virtojamme. Ne ovat käytännössä täysin erilaiset. Hänen virraassaan on ihmisiä, minun ei. Aiheiden lisäksi Insta-elämäämme erottaa vuorokauden aika.

17-vuotiaalla on erilainen Insta-elämä päivällä ja yöllä. Päivällä  hänen virrassaan pyörii selfieitä kavereilta ja ylipäätään tutuilta. Blogaajat  päivittävät säännöllisesti parhaita paloja postauksistaan. Harrastusten ja koulun päivitykset saattavat vilahtaa virrassa, jos päivitys on ollut aktiivista.

Yöllä juniorin Insta-elämän täyttää Jenkkilä – julkkikset ja media. Kotimaisesta sisällöntuotosta vastaa känniset kaverit.

Keski-ikäiset ❤ ruoka

Aamulla omassa virrassani on juuri paistetut sämpylät ja syksyisen järven tyyneys. Iso osa kuvista on kotoa. Kuvia virtaa jokaiselta aterialta. Ruoka tuntuu olevan keski-ikäisellä tärkeää. Kotoa näpsitään kuvat myös kynttilöistä syksyllä ja kukista keväällä.

Jos on irtauduttu kotoa, ollaan mökillä tai matkoilla. Matkakuvia päivitettän paikanpäältä tai sitten matkan jälkeen kotisohvalta. Osa maisemakuvista on fiilistelyä varten, kun suunnitellaan tulevia matkoja.

Seuraan itsekin julkkiksia, mutta koska hekin ovat keski-ikäisiä, niissäkin kuvissa on ruokaa ja maisemia. Hieman väriä ja ihmisiä virtaani tuovat säällisten medioiden ajankohtaiset päivitykset. Elävät olennot Instassani ovat pääasiassa eläimiä tai lapsia.

Elämme eri Insta-todellisuuksia. Keski-ikäisen instailijan ei kannata kauheasti hevostella, että tietää, mikä Insta on. Se kun on aina käyttäjänsä näköinen. Marraskuussa Instoihimme tulee jotain samankaltaisuutta, kun kaikenikäiset karvankasvattajat valtaavat virrat omakuvillaan.

Advertisement