Hired

on
Fiilis ratkaisee hiihtolenkilläkin Kuva Availan kotialbumi
Fiilis ratkaisee hiihtolenkilläkin Kuva Availan kotialbumi

Jos tekisin vielä rekryjä, viestintään palkkaisin henkilön, joka

  • on pitänyt blogia
  • on jakanut kuvia Instagramissa
  • on ylläpitänyt Facebookissa yhteisöä
  • on kirjoittanut twiittejä
  • seuraa aktiivisesti sosiaalista mediaa ammatillisesti.

Näin tietäisin, että viestijäni ymmärtää, että sisältö ratkaisee ja kanavilla on omat kohteensa ja keinonsa – Instassa fiilis, twiiteissä kiteytys, Facessa mutkattomuus. Olisin vakuuttunut, että viestijäni on utelias ja kokeilunhaluinen.

Rohkeutta riittää

Asiantuntijaa tai johtajaa rekrytoidessani utsisin, että hän on jossain somekanavassa aktiivinen. Silloin tietäisin, että palkattava ymmärtää, että tieto pitää jakaa, eikä hän pelkää jättää itsestään jälkeä yhteisille areenoille.

Varmistaisin, että palkattava viestijä, asiantuntija tai johtaja on ammattitaidostaan niin ylpeä, että haluaa tuoda sitä esille, vaikka työpaikkaansa ei olisikaan niin sitoutunut. Sisäiset ja ulkoiset somekanavamme hän saisi kyllä itsensä markkinointiin käyttöönsä, kun kertoisi mitä on tehnyt, kokenut ja oivaltanut.

Yhdeksi rekrytehtäväksi tulisi ehdottomasti lauseentäydennyksiä, joista ensimmäinen olisi: LinkedIn on…

Advertisement