Savolainen viestijä

Kuva wanhasavonlinna.fi
Olavinlinna Savon ytimessä Kuva wanhasavonlinna.fi
Kaikkien viestijöiden pitäisi olla savolaisia.

Vastuun siirto kuulijalle. Kyvyn ansiosta pr-henkinen viestijä onnistuu aina ulkoisessa viestinnässä. Oman median käyttö kun perustuu siihen, että omasta toiminnasta tuodaan parhaat puolet esille. Kuulija saa sitten kaivella ne epämieluisimmat esille itse.

Kiertely ja siitä seuraava kieroilu Jos joku näistä syyttää savolaista, hän ei näe luonteenpiirteen taakse. Nimittäin kiertelyllä savolainen torjuu tylyyden. Arkaluonteisia asioita käännellessään savolainen mahdollistaa kaikkien kasvojensäilyttämisen. Motivoinnissa, etenkin sisäisessä viestinnässä, on etua siitä, että savolainen ei sano koskaan ei. Uusien sometilien luomiseen ja blogien kirjoittamiseen on aina lupa, ja iso into.

Kiertoilmaisut. Näppärillä eufemismeillä on organisaatioviestinnässä paljon käyttöä. Savolaisen on helppo verhota vaikeat asiat muutaman mutkan taakse, ja viesti on edelleen pätevä.

Seuramies. Savolainen on puhelias, leppoisa, lupsakka ja tulee taatusti toimeen kaikkien kanssa. Tästä on erityisesti apua, kun savolainen huolehtii kokkareiden iloisesta ilmapiiristä, vaikka paikalla olisi ärhäkämpiäkin osallistujia.

Tarinan kerronta. Ei haittaa, vaikka tarina menisi vähän pitkäksi, sillä savolainen keksii tylsästäkin aiheesta kaikkia kiinnostavan kertomuksen.

Huumori. Se auttaa kaikissa tilanteissa. Savolaiselle mikään ei ole hauskempaa kuin keksiä uusia ilmauksia, ja vielä parempi jos niillä saa pikkuisen säväytettyä vastaanottajaa. Kielellä ilottelusta on paljon apua tylsienkin tekstien teossa, otsikotkin irtoavat kuin itsestään.

Uteliaisuus. Erityisen hyvä luonteenpiirre viestijälle. Savolainen rakastaa lukea kaikki uutiset ja seurata käytetyimmät somekanavat, jotta on perillä ajankohtaisista asioista. Asiantuntijoita auttaessaan savolainen keksii kymmeniä kysymyksiä, joilla auttaa hahmottamaan asian ytimen.

Ulkomainen vieras tuntee olonsa kovasti tervetulleeksi, kun savolainen kiinnostuneena kaivaa kaiken esille. Mummini oli tässä erityisen taitava. Ei mennyt kuin vartti, kun keskustelukumppani on paljastanut kaiken itsestään jututtajan jäädessä tuiki tuntemattomaksi.

Näillä viestinnän metataidoilla pärjää päällysmieskin.

Advertisement