Ikkuna auki

kaavoitusyksikko_4_2014_pieni_pekka_hovi
Kuva Riihimäen kaupunki

Riihimäen kaupungin työntekijöille avattiin syyskuussa oma, yhteinen Twitter-tili, jossa he voivat kertoa omasta työpäivästään.

Twitter-tili on meille tärkeä, koska sen avulla luomme kuvaa työstämme.

Työnantajamielikuvan luomisen lisäksi tili treenaa somen käyttöön. Olen huomannut, että yllättävän monella on kynnys twiitata omalla nimellä. Tai jos oma tili onkin, sillä halutaan kertoa ja jakaa esimerkiksi harrastukseen liittyviä asioita – työminä pidetään erillään. Yhteisellä Riksun ikkuna -tilillä voi jokainen twiitata oman nimikkeensä tai yksikönsä nimissä.

Twitter on helppo somekanava, jossa voi kädenkäänteessä jakaa pienen tekstinpätkän ja kuvan työpäivän lomassa. Aloittelevankin somettajan on helppo päivittää Twitteriä tietokoneella tai erilaisilla mobiilisovelluksilla, jotka toimivat älykännyköissä tai tableteissa.

Lisäksi yhteistä tiliä käyttäessä ei tarvitse luoda omaa henkilökohtaista tiliä, vaan voi yhteisen tilin suojissa perehtyä somen saloihin. Kliksuttelin tilille seurattavia, joten virrasta pääsee seuraamaan kunta-alan kiivasta sometusta. Toivottavasti Riksun ikkuna rohkaisee kokeilemaan Twitteriä ja näkemään, miten se oikein toimii.

Viimeisen viikon aikana on Twitterissä ollut keskustelua siitä, onko Twitterissä seuraajien määrällä vai twiittajien laadulla enemmän merkitystä. Hyvä lopputulema oli, että Twitterissä merkitykselliset ihmiset postaavat päivityksiä, joita media seuraa – ja käyttää lähteenä.

Advertisement

2 Comments

  1. Hieno idea: myös meillä on arkuutta tuoda omaa itseä ’tyrkylle’ edes työn kautta. Voi olla, että me suorastaan lainataan tätä toteutusta eli kiitos vaan etukäteen. 😀

    1. Anna Availa sanoo:

      Jännä nähdä, miten lähtee lentoon. Hyvä jos teette oman ikkunan, niin ei ole viestijät häröämässä välissä 🙂

Kommentointi on suljettu.