Video on paras

Processed with VSCO with hb1 presetRiihimäellä marraskuussa aloittanut kaupunginjohtaja Sami Sulkko on aktiviinen sosiaalisen median käyttäjä. Sulkko käyttää monipuolisesti eri sosiaalisen median kanavia. Hänet tavoittaa Twitteristä, Facebookista, Linkedistä, Instagramista ja Youtubesta.

Twitter on hänen mukaansa mielenkiintoisin, koska siellä kulkee nopeasti seurattavia lyhyitä syötteitä. Parhaaksi Sulkko on kuitenkin kokenut videoviestinnän, koska se on mahdollistanut asioiden perusteellisemman avaamisen niistä kiinnostuneille.

Asioista laajemmin kiinnostuneille voi videolla avata vaikeaselkoisenkin asian helposti, koska videot ovat helposti katseltavia ja kuunneltavia.

Videon kuvaaminen on nopeampaa kuin kirjoittaminen.

Videoita voi tehdä nopeasti, koska ne kuvaa nopeammin kuin kirjoittaa. Nykyisillä välineillä, esimerkiksi matkapuhelimella, videon voi tehdä vaikka tilanteen ollessa päällä. Kaikki hoituu muutamalla klikkauksella.

”Tosin sisältöä riittäisi, koska kiinnostavia asioita on niin paljon. Videoiden haaste on siinä, miten saada ne pysymään tarpeeksi lyhyinä ja ytimekkäinä. Toinen haaste on saada kuntalaiset ja muut kiinnostuneet löytämään videot,” Sulkko miettii.

Kaupunginjohtajan sometukselle on kysyntää: viikossa Sulkon avaamalle Facebook-sivulle tuli parissa päivässä liki tuhat tykkääjää ja ensimmäisiä ulkoisia videoita on katsottu jo noin 400 kertaa.

Jos kiinnostuit lukemaan lisää johtajan somen käytöstä, lue koko juttuni Koti & Kaupunki -verkkojulkaisusta.

Advertisement