Appijuppi

Kuva Availan kotialbumista
..kuten Woltin Juhani Mykkänen kutsui itseään tiistaina 4.4. Digikunta-seminaarissa. Appijupit ovat kuumaa kamaa, kun kaupungit haluavat saada heihin yhteyden. Jos jollainen kaupungilla ei vielä ole omaa appia, niin vähintäänkin sellainen on suunnitteilla.

Mykkänen kehotti miettimään, mitä appi käyttäjälleen ratkaisee. Wolt ratkaisee nälän. Osa kaupungeista haluaa tyydyttää tiedonjanon, osa ottaa mukaan osallistumaan. Juuri nyt osallistumista innostavat keinot ovat tosi trendikkäitä. Ja hyvä niin, että saadaan vaikuttaminen prosessien alkupäähän eikä valituksina loppuun.

Riihimäen käyttämä Mobiilikunta on pääosin informaatiota varten. Siitä näkee helposti uutiset ja tapahtumat, ja kuvaapa sillä kadun kuopat ja etsii uimalan aukiolon. Lahden Porukka haastaa ottamaan kantaa erilaisiin kyselyihin. Mutta hukkuuko Mobiilikunta appien viidakkoon ja palveleeko Porukka eniten aktiivista kaupunkiraatilaista kuin isoja massoja?

Digikunnassa Helsinki lanseerasi ensimmäisen kerran oman appinsa (katso linkin takaa video), josta ensimmäinen betaversio on julkaistu. Siinä lähtökohta on hyvä eli virta täyttyy joko oman asuinalueen tai valitun kiinnostuksen kohteiden mukaisista viesteistä. Kuullostaa hyvältä, että kulmakunnan kirppikset tai naapurikorttelin brunssitarjous lävähtää heti kännyyn. Toivottavasti tulevassa sovelluksessa on taklattu ylläpidon haasteet siten, että eri toimijoilta tulee tasaisesti tietoa, jotta virta pysyy vuolaana, eikä kaupunki jää yksin sätkimään päivitysten kanssa.

Epäilen, että innokaskaan kaupunkilainen ei lataa useampaa appia, mutta katoaako appista juttu, jos sillä pystyy tekemään useampia asioita. Ainakin käytettävyys kärsii. Kuuntelin Mykkäsen opit tarkkaan, joten kysymykseni kuuluu: Hei appijuppi, lupaatko ladata kaupunkisi apsukan ja rakastua siihen?

Advertisement