Oman median buustaus parasosiaalisuudella ja craftilla meiningillä

ruma
Riksulaista intohimoa. Kuva Riihimäen kaupunki.

Oma media pitää saada next levelille. Riksun kaupungin oman median helmi on Kotikaupunki-verkkojulkaisu, joka on samankaltaisena pyörinyt neljä vuotta. Parin vuoden aikana sinne saatu blogit ja videot, mutta nyt olisi aika saada se yhteisölliseksi.

Markkinoinnin viikolla Vilma Luoma-aho ja Hanna Reinikainen Jyväskylän yliopistosta kertoivat mielenkiintoisesta parasosiaalisesta suhteesta, jossa viestin vastaanottajalle muodostuu illuusio vuorovaikutuksesta. Tällainen suhde on syntynyt esimerkiksi tubettajan ja katsojan välille.

Houkuttelevaa ja helposti hotkaistavaa

Luoma-aho maalaili verkkoviestien tulevaisuutta sanoilla visuaalinen, vetävä, osallistava, sponsoroitu, tunteikas, välipala ja ennakoiva. Kyllä näistä ideaa irtoaa.

Sisältö tulisi olla niin tenhoaava, että se löytää yleisönsä ja sitä jaetaan kuin itsestään. Vaikka sitä vauhdittaisikin somemainoksilla. Jutut sisältäisivät ja nostattaisivat tunteita ja pakottaisivat kommentoimaan. Ne olisivat välipalamaisia – houkuttelevia ja helposti hotkaistavia. Niillä vastattaisiin odotuksiin jo ennakolta.

Haussa intohimoinen intressiryhmä

Mutta mitä parasosiaalisuuden käsitteestä olisi apua verkkojulkaisun kehittämisessä? Teorian mukaan vastaanottajalle syntyy yhteys lähettäjän kautta yhteisöön, tuoteeseen ja brändiin.

Yhteisöllinen oma media onnistuu parhaiten, jos sen pariin saa intohimoisen intressiryhmän. Otavamedia mainosti puheenvuorossaan uuden ajan omaa mediaa baristainstitute.comia, joka on rajattu kahvinrakastajiin, joille tuotetaan laadukasta sisältöä eri keinoin.

Riksun rakastajat

Kaupungilla jos joltain löytyy rakastajia ja rienaajia, jotka sopivat Hanna Reinikaisen kuvaamaan vaikuttajien profiiliin: henkilöitä, jotka ovat itsensälaisia, positiivisia tunteita herättäviä, läheisiltä tuntuvia ja joilla on samankaltaisia mielipiteitä. Kyllä näillä pitäisi box-turneritkin vakuuttaa.

Vielä kun tähän ymppää Kyrö Distelleryn menestysreseptin homman tekemisestä craft-meiningillä, jossa jälkeä syntyy pienellä porukalla ja isolla sydämellä. Eiköhän näillä eväillä saada verkkojulkaisu eläväksi.

 

Advertisement