Incredibly India ja muut internetmatkaajan valinnat

Hotel Singh Sahibin julkisivu on kuvassa kunnossa. Kuva Hotel Singh Sahib

Omatoimimatkaajan parhaat kumppanit matkavalmisteluissa ovat oma läppäri ja nopea yhteys. Apua majoituksen valintaan tarjoavat muun muassa booking.comin ja tripadvisor.comin arviot ja kuvat kohteesta.

Arviot ovat arvokasta antia. Ensinnäkään kukaan ei uskalla valita tarkempaan tarkasteluun majapaikkaa, jonka on arvioinut vain muutama kymmenen kävijää. Omistajallahan saattaa olla laaja reittaava suku. Toiseksi huomio kiinnittyy arvioiden pistemääriin. Mihinkään alle seitsemän arvioituun kohteeseen ei kannata mennä. Keskiarvoja kannattaa kunnioittaa. Jos tarkasteltava kohde on läpäissyt nämä määrälliset kriteerit, on siirtyminen seuraavaksi laadullisiin arvioihin.

Hälytyskellot soivat sanoista: tunkkainen, ohuet seinät, kokolattiamatto, remontti (sisällä tai ulkona), vuodesohva tai putka. Sen sijaan sanayhdistelmät kuten hyvä sijainti, ystävällinen asiakaspalvelu, runsas aamupala, toimiva ilmastointi ja  kuohuviini yöpöydällä saavat toiveet kohoamaan. Kalleimmat hotellit kirvoittavat kriittisempiä kirjoituksia, kun taas edullisempiin petipaikkoihin tyytyneet ovat helpommin tyytyväisempiä.

Ihan pulassa internetmatkaaja on valintojensa kanssa, jos etsii sopivaa sänkypaikkaa Kreikan saaristosta Amorgokselta tai valitsee kodikasta country cottagea Irlannin nummilta. Pieni

Jostain syystä Rahul Corporation pääkonttori oli rajattu naapurista pois. Kuva Availan matka-albumista

jännitys kutkuttelee, kun joutuu valitsemaan ilman arvioita ja tiirailemaan maan matkailusivujen tuhrukuvia oikean mielikuvan saamiseksi.

Majoitusten kuvat ovat sitten oma juttunsa. Kameran linssi on näet muutaman kerran tallentanut todellisuuden aika paljon kauniimmaksi. Intialainen hotelli teki kuvankäsittelystä jo taidetta, kun leikkasi hotellin irti katumaisemasta ja suti kauniin sinitaustan taivaalle. Kun hyppäsimme taksista smogisen New Delhin hiekkaisella kadulla, jouduimme pari kertaa hieraisemaan silmiämme, kun vertasimme todellisuutta internetin maalaamaan mielikuvaan. Ja yllätykset tästä vasta alkoivat – mainoslause ”Incredibly India” piti kerrankin sananmukaisesti paikkansa.

Advertisement

One Comment

Kommentointi on suljettu.