Nettitekstien hutihotellit

Tämän Alppi-maiseman takia kannatti vaihtaa hotelli. Kuva Availan matka-albumista

Verkkopalvelujen kautta majapaikkoja varatessa hotellien kuvat saattavat välillä välittää hieman väärää mielikuvaa, mutta ei tekstienkään kanssa aina onnistuta. Hotellihutien Top 3 –listalla meidän matkoillamme pääsevät Dolomiittien Alppi-hotelli, Nauvon merenrantamökki ja Hangon pitsihuvila.

Viime kesäistä patikkareissua varten varasin pienestä Arabban kylästä Dolomiittien sydämestä huoneen hotellista, jossa jokaisesta huoneesta luvattiin kaunis näköala vuorille. Hotellimme oli pieni, erittäin siisti ja hyväkuntoinen. Niin oli huoneemmekin, mutta se nyt sattui sijaitsemaan sisäänkäyntikerroksen takapihalla, eikä tilannetta parantanut Alppeja letkana ylittävien moottoripyörien pärinä.

Ikkunasta avautui kyllä luvattu vuorinäköala, sillä ruudun täytti kokonainen vuori tai oikeastaan pala siitä. Vastaanottovirkailija ei millään meinannut ymmärtää vaadettamme huoneen/hotellin vaihdosta sillä perustelulla, että markkinointiteksti netissä oli muka harhaanjohtava. Harmistuksemme oli suuri, sillä olin varannut huoneen jo puolivuotta etukäteen, jotta pääsen varmasti nauttimaan Alpeistani heti herättyäni. Kun pääsimme sopuun, hotellin valinta paikan päällä oli todella helppo: kävelimme keskelle kylää, nostimme katseemme ja kävelimme kysymään vapaita huoneita Bella Vista -hotellin vierestä.

Toinen huti osui Nauvon saareen. Mökkivuokraajan nettiteksti tenhosi minut sanalla ”merenrantamökki”. Mökki oli ja merenrantakin, mutta sadan metrin päässä toisistaan. Rantaan sai raivata reitin lehtipuupöpelikön läpi ja mertakin pystyi ihastelemaan, kun nosti katseensa rantaviivasta autonrenkaiden, lautojen ja roskien yli. Terassilta meren tihrustelu ei onnistunut, mutta meren kyllä haistoi.

Halusin päättää samaisen saaristokierroksemme romanttiseen pitsihuvilaan Hankoon. Olin innoissani, kun sain helposti varattua meille kohtuuhintaisen huoneen idyllisennimisestä  huvilasta. Virheen tein, kun en ollut tulkinnut oikein sanoja ”nostalginen” tai ”yksinkertaisesti sisustettu”. Vastaanottaja oli kyllä kovin ystävällinen, sillä hän johdatti meidät henkilökohtaisesti huoneesemme, koska hänen piti näyttää missä kohtaa käytävällä sijaitsee wc ja kertoa miten kerrossängyt kannattaa pedata. Romantikoille kerrottakoon, että saimme mieheni kanssa koko neljän hengen huoneen käyttöömme, mutta minä nukuin ylhäällä.

Nämä hutit ovat harvinaisuuksia, sillä miltei aina reissujemme petipaikat ovat olleet onnistuneita. Matkatessamme autolla Hämeenlinnasta Italian Lago Trasimenon rannalle varasin Booking.comista kumpaankin suuntaan neljä yöpaikkaa edullisista hotelleista, joissa sai auton aidatulle alueelle. Löysimme loistopaikkoja Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Itävallasta ja etenkin Venetsiasta, jossa majoituimme kivenheiton päähän Piazza San Marcosta ja pääsimme pussailemaan kanavien siltojen päälle muiden turistien kuvatessa meitä. Amore a Venezia.

Advertisement

6 Comments

 1. Meillä on kans hyviä ja huonoja kokemuksia. Kun markkinointiteksti ei vastaa tarjottavaa huonetta, pitäis olla mukana printattuna valmiiksi markkinointiteksti ja reklamatio niin helpottais vähän on-site reklamointia. Mut suurimmalta osalta olen kyllä ollut itsepalvelu- nettivarauksiin tyytyväisempi kuin 90 -luvun pakettimatkavarauksiin matkatoimiston tiskillä. Muistatko niitä ”oikeita” matkatoimistoja, joissa piti oikein jonottaa omaa vuoroa 🙂

 2. Anna Availa sanoo:

  Matkailubusiness on varmasti ollut niin eturintamassa sähköisessä markkinoinnissa ja kaupankäynnissä, ettei meinaa millään edes muistaa niitä pakettimatka-aikoja. Ihmiset on tottuneet niin ostamaan lentonsa suoraan netistä ja tekemään hintavertailua, etteivät meinaa tajuta verkkokauppaa käyvänsäkään. Nyt on vanhempien sukupolvikin on siirtynyt booking.com-aikaan. Mutta kyllä sitä pari kertaa on tullut manailtua sitä ajankäytön määrää, mitä pari ihmistä käyttää lentojen ja majoitusten valintoihin ja varauksiin 🙂

 3. Tiina sanoo:

  Ai, alppimatkat. Ikimuistoisimmat teimme Sveitsiin kahtena peräkkäisenä vuonna. Kohteena oli mm. Il Fuorn (kansallispuisto ja sen hotelli). Suosittelen kyseistä majapaikkaa. Se on – tai ainakin oli silloin – laadukas, kodikas, viihtyisä. Eikä ollut ikkunasta avautuvissa maisemissa valittamista – ei missään muussakaan. Tieto kohteesta tulikin WOM-menetelmällä, ei hotellin omien nettisivujen kautta.

 4. Anna Availa sanoo:

  Kiitti vinkistä, Sveitsi olisi varmasti kiva paikka myös kesällä. WOM-menetelmä kuullostaa toimivalta. Kerro siitä lisää.

  1. Tiina sanoo:

   Eräs matkailua harrastava ystäväni kertoi perusteellisesti ja inspiroivasti omista alppimatkoistaan ja listasi a) paikat, b) hotellit, c) ravintolat, d) muut huomionarvoiset asiat. Eräänlainen matkamentori siis ;). Tämä tapahtui aikana ennen sosiaalista mediaa ja booking-helppoutta, joten hän johdatti myös henkilökohtaisen matkatoimistovirkailijan pakeille. Se vaihe voidaan nykyään sivuuttaa, mutta kohdat a) – d) tuottavat suunnatonta hupia ja mielihyvää sekä mentorille että mentoroitavalle. Tuloksena matkat, joita ei taatusti unohda (hyvässä mielessä).

   Graübunden on itäistä Sveitsiä ja sieltä on ihanan lyhyt matka Italiaan. Voi vaikka tehdä yhdistelmäreissun Alpit – Dolomiitit. Eikä kannata unohtaa Sveitsin ja Italian rajapinnassa luuraavaa Luganoakaan…

   Tsekkaa Il Fuorn -linkki http://www.ilfuorn.ch/

   1. Anna Availa sanoo:

    Matkamentorit ovat kyllä ihan superia. Onkohan somella mitä ratkaisuja sähköisille mentoreille?

    Olipas kivat sivut IlFuorniin – ja paljon lupaava ”You can’t have it all!” Tässä tapauksessa sitä voi siis uskoa 🙂

Kommentointi on suljettu.