Heiaheian loistokommentit kilpasilla

Kommenttikilvan voitti kokemus aerobic-tunnilta vuodelta 2011. Kuva Wikipedia commons 1985

Heiaheiassa parhainta ovat kommentit, joilla kaverit täydentävät urheilusuoritteitaan ja kannustavat muita. Kommenteista välittyy liikunnan ilo ja riemu, välillä hiki ja tuska. Omaa suoritusta kommentoidaan huomioilla ilmasta, suorituksen helppoudesta tai raskaudesta, seurasta ja liikuntapaikasta. Kavereita kompataan jatkokommenteilla.

Sanallisen kommentoinnin sijaan tai lisäksi voi kannustaa erilaisilla symboleilla. Rankan treenin jälkeen on kiva antaa kaverille mansikka, tiukan lätkäväännön jälkeen olunen tai sählypelissä osumaa saaneelle laastaria. Nämä kannusteet ovat sikäli hauskoja, että niissä on sekä positiivisia että negatiivisia. Jalkansa loukanneelle voi näet lähettää kainalosauvan. Harmi vain että erikoismerkkejä on rajallinen määrä, joten viikonlopun urheilijat saavat tyytyä vain peruspeukkuun.

Kommentteihin liitetyt karttakuvat ovat myös suosikkejani. On mielenkiintoista nähdä, millaisia kiemuroita on kierretty. Näihin lenkkeihin voisi lisätä reittauksen, sillä hyvät reittivinkit ovat aina tervetulleita. Myös ekstrahuomiot ovat arvokkaita: ”Tämä oli varsin kiva. Maisemat on varmaan kesällä upeita. Suosittelen. Sikalan kohdalla Sattulassa piti pidättää pari minuuttia hengitystä.”

Mikään ei koukuta tehokkaammin kuin kommenttien sarja. Maratonuran tahmeista ensiaskelista sain lukea aluksi: ”Onpas tuskaa, kuukauden päästä puolimara, huh huh”. Onneksi neljännen lenkin jälkeen alkaa kulkea: ”Nyt lähti moottori käyntiin, jes!” ja sitä jo seurasikin ”Aurinko paistoi ja juoksu kulki”. Enää odotan rapoa itse puolimaratonilta.

Urheiluun liittyy vahvasti itsensä voittaminen ja myötäeläminen.Heiaheain kannustukset saattavat näihin samaistumisiin. Samaa lajia harrastavat pääsevät heti kiinni sankarihetkiin tai tuntevat kropassaan loukkaantumiset tai muuten huonot treenihetket.

Järjestin Heiaheia-ystävieni kommenttikilpailun, ja voittajiksi valikoitui seuraavat viisi äänekkäimmän hörähdyksen tai leveämmän hymyn saanutta:

 1. Voi kettu, oli sitten sijainen joka veti tanssin sijasta kunnon aerobic tunnin. Väitti että ohjelma oli vuodelta 2004 mutta mun veikkaus on 1984
 2. I did it, I did it!!!! 🙂 (aika heitetty vähän hatusta mutta kilometrit täsmää) toim. huom. ensimmäinen kevään juoksu
 3. Kevät tuli, lumi suli ja puro sanoo puli puli 🙂
 4. Skootterilla ajoa 3 tuntia, kieli keskellä suuta.
 5. Paluu ratsaille oli ihanaa. toim. huom. hevosen

Voittajalle tietysti palkintona valitsemansa lenkki  ja jäde sen päälle.

Advertisement

3 Comments

 1. Timo K sanoo:

  HeiaHeia! Nyt tuli vähän huono omatunto. Olen HeiaHeian aktiivikäyttäjä, mutta laiska kommentoija. Saan suorituksiini vain vähän kommentteja ja tiedän nyt syynkin.

 2. Tiina sanoo:

  Jee lenkki ja jäde, huikeeta 🙂 Kommentit on kyllä HeiaHeiassa parasta, kartoista jos joku näpynäpy tekisi vielä sellaisen sovelluksen että voisi jakaa omia lenkkejään ja ladata muiden lenkkejä omaan puhelimeen (vai onko sellainen jo olemassa??). Etenkin muissa kaupungeissa vieraillessa olisi kätevää niin löytäisi paikalliset parhaat lenkkipolut ja kauniit maisemat ilman liikenteen seassa poukkoilua ja liikennevaloissa pönöttämistä.

  1. Anna Availa sanoo:

   Erit hyvä idea, toivottavasti hra tai rva Heiaheia löytää tämän ehdotuksen ja hoitaa heti lenkkikartat lataukseen.

Kommentointi on suljettu.