Kannattaisi Korhosen Mariankin olla LinkedInissä

Saisivat nämä käyntikortit muuttua sähköisiksi, jo heti kätellessä. Kuva stock-xchng

Vaihdan työpaikkaa elokuussa, joten viimeisinä työpäivinä ilmoittelin kaikille kanssani työskennelleille asiakkaille ja kumppaneille siirtymisestäni seuraavaan steppiin ja kiitin mukavasta yhteistyöstä. Tottahan toivon hyvin sujuneen yhteistyön jatkuvan, jos ei tulevassa työpaikassa, niin ehkä seuraavassa.

Työurani aikana olen tutustunut moniin mielenkiintoisiin henkilöihin, jotka haluan pitää verkostossani mukana. Moni taitava konsultti on auttanut kiperissä paikoissa, mutta työantajastani ja työnkuvastani riippuen heidän osaamiselleen ei aina ole tarvetta. Unohtaa en halua myöskään vanhoja opekollegoita tai tietoliikenne-eksperttejä, sillä koskaan ei tiedä, mitä eteen tulee.

Mutta missä säilyttäisin professionaaliset kytkentäni. Jos muistan etsimäni henkilön nimen, ensimmäiseksi  heittäydyn hakukoneiden puoleen, ja usein sieltä saankin avun, kunhan etsittävällä ei ole kovin montaa kaimaa ja hänet on muuten helppo yksilöidä. LinkedIn on tällä hetkellä paras apu ammattilaisverkoston kokoamiseen ja säilyttämiseen, kunhan profiileistä löytyvät päivitetyt  perustiedot sekä vähintään muutama tieto uran käänteistä ja koulutuksesta.

Kaikki eivät ikävä kyllä LinkedIniä käytä. Sen sain todeta viimeisten työpäivien viestejä lähettäessäni. Koska halusin varmistaa, että työtietomme pysyvät jatkossakin ajantasalla, tsekkasin, onko henkilö LinkedInissä. Harmikseni kanava vaikuttaa vielä olevan kovin toimiala- ja toimipaikkasidonnainen, ja kapeasti nähtynä se taidetaan mieltää vain CV-pankiksi.

LinkedIniä suosittelen kuitenkin myös sille parin työpaikan takaiselle tutulle, joka tavoitteli minua mieheni sähköpostin kautta, kun ei tiennyt nykyistä työsähköpostiosoitettani. Hyvin tuli viesti perille näinkin, mutta onhan tuolla miehellä muutakin duunia kuin olla sihteerinäni, vaikka mukavaahan sekin olisi.

PS. Terkkuja kaikille Maria Korhosille. Teitä on LinkedInissä kolme, vaikka teillä onkin Suomen suosituimmat etu- ja sukunimet.

Advertisement