Elonmerkki#: Intohimo killerituotteiden ja -palvelujen bensiininä

Jos intohimo on työntekemisen asenteena, ei tarvitse olla asiantuntija tehdäkseen killeriä. Cristian Lindholm kertoi esimerkin Fjordnetissä tehdystä amerikkalaisen jalkapallon pelistä, jonka teki henkilö, joka ei ollut ennen toimeksiantoa nähnyt yhtään jenkkifudispeliä. Muutaman tv-pelin, oluen, sääntöjen ja excelin jälkeen syntyi peli, joka herätti välittömän positiivisen reaktion. Hänellä oli intohimo tekemiseen.

Intohimo lähtee jo briefistä. Palvelusuunnittelijoille tyypillinen briefi on: ”Bring me wow”. Lindholmin mukaan toimeksianto ei ole loistavin, koska siihen ei sisälly pitkän ajan suhtautumista tuotteeseen. Parempi briefi kuuluu: ”Tuo mulle intohimo”. Tämä briefi kannattaa pitää mielessä!

Myös itse tuotteessa tulee olla intohimoa. Ikea ja Alessi panostavat molemmat muotoiluun.  Alessin mukaan sydän tekee ostovalinnan, ei rationaalinen päätös. Rationaalisia ratkaisuja tehdessä intohimolle ei jää tilaa. ”Arvo kasvaa, kun business siirtyy sydämen suuntaan”, kiteyttää Lindholm. Intohimoisen tuotteen testaus on yksinkertaista, mietipä, annatko pölynimurillesi nimen. Jopa pölynimurista saattaa sukeutua lähes elävä asia, kun on oikea tuote hyppysissä.

On ihan selvää, että menestystarinoita ei synny, jos ajatellaan Lindholmin sanoin: ”Voi olla paskaa, kun siitä saa palkkaa”.

Elonmerkki on viestintäväen yhteinen ammatillinen Inforin järjestämä tapahtuma. Tänä vuonna 15 innokasta bloggaaja livebloggasi tapahtumasta noin seitsemän postausta/bloggaaja. Kirjoitetuksista kootaan kirja, jonka tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Advertisement