Stephen, Marko ja Lotta twiittaavat myös paperilla

Printtimedian ja sosiaalisen median konvergenssi lähenee koko ajan. Sosiaalisen median makupaloja ovat paperilla viikolla tarjonneet ainakin Kauppalehti ja Anna.

Kauppalehti poimi kiireiselle businessnaiselle ja -miehelle vain päivän vanhoja twiittejä 14.10. Uutispäivä minuutissa -palstallaan otsikolla Nokian @selop ja @moia twiittasivat.  Twiittaajina uutiskynnyksen ylittivät Stephen Elop (@selop) ja Marko Ahtisaari (@moia), jotka lupasivat hyviä uutisia Nokiasta.

Kyllä sosiaalinen media, ja tässä tapauksessa Twitter, on loisto kanava brändin vahvistamiseen, sillä somen lisäksi uutinen leviää hiukka hitaammille ja perinteisemmille myös printissä. En tiedä, onko tämä jonkunasteista some-evoluutiota, kun twiitteistä ei etsitty vain uutisaiheita, vaan sellaiseksi kelpasi itse twiititkin.

Twitterin tiivistetyn ilmaisun voima on havaittu myös Anna-lehdessä, jossa joka numerossa ”twiittaa” omalla lotta twiittaa -pikkupalstallaan Stand up -koomikko Lotta Backlund (@lottabacklund). ”Twiitit” ovat oikein hauskoja, samalla tavalla kuin Lotan twiitit hänen omalla Twitter-tililläänkin. Tosin sieltä ei näitä lohkaisuja löydä. Anna (tai Lotta) on ollut siinäkin mielessä lukijoilleen ystävällinen, kun nämä ”twiitit” ovat suomeksi, suurin osa aidoista twiiteistä kun on englanniksi.

Advertisement