Maineenvartijan vartti

Kuva: Warner Bros. Pictures

Omaisuudenhoitajan Kate Reddy* naputtelee aamunsa aluksi päätteelleen salasanan ja singahtaa tutkimaan, mitä markkinoilla on yön aikana tapahtunut. Nikkei on vakaa, Brasilian Bovespa sambaa yhtä sekopäisesti kuin aina ennenkin ja Dow Jones vaikuttaa lähinnä elvytystoimenpiteen kieltäneen teho-osastopotilaan sydänkäyrä. Seuraavaksi hän tarkistaa, onko valuuttakursseissa tapahtunut mitään hätkähdyttäviä heilahduksia, ja sitten naputtelee päätteelle kirjaimet TOP saadakseen näkyvylle suuryritysten kuumimmat uutiset.

Tämä on niin tuttua, sillä maineenvartijan aamuvartti alkaa tsekkauksessa sähköpostiin kilahtaneista toimitetun ja sosiaalisen median raporteista. Toimitetun median raporteista hän napauttaa auki kaikki kiinnostavat otsikot, ja hänen harjaantunut silmänsä löytää välittömästi yrityksen nimen ja aivonsa analysoivat viipymättä uutisen yhteyden ja miten siihen pitää reagoida – kelle lähettää eteenpäin ja keltä kysyä lisätietoja.

Sosiaalisen media raporttien graafit näyttävät tottuneelle lukijalle sekunnissa tiedon siitä, mitä yön aikana forumeilla on keskusteltu. Jos käyrä on hieman kohonnut, pikaklikki itse keskusteluun ja toteamaan, että Suomi24:n keskustelussa ollut kommentti oli normijähinää. Samalla hän silmäisee, ettei keskustelujen sävyt ole liiaksi painuneet punaisen puolelle.

Seuraavaksi maineenvartija tsekkaa sisäisten kanavien uutisten kommentit, keskustelut ja palautteet. Sormet hakkaavat näppäimistöä nopeaan, kun hän lähettää asianomistajille tiedon kommenteista, jotta he pääsevät vastaamaan heti yksikkönsä ihmisille.

TweetDeck pimputtaa tasaiseen tahtiin kilpailijoiden, asiakkaiden ja muiden toimialan yritysten twiittejä. Maineenvartija painaa mieleensä toimialan viimeisimmät käänteet ja tallettaa kiinnostavimmat otsikot itselleen muistiin, jotta voi palata niihin viimeistään vuosikertomusta tehdessä. Muutaman linkin hän nakkaa samantien kilpailijaseurantaa tekevälle kollegalle tiedoksi.

Maailma paikoillaan maineenvartija alkaa tehdä suuria viestintätekoja, jotka vankistavat yrityksen mainetta nopeasti muuttuvilla mainemarkkinoilla.

*Allison Pearson: Kate Reddy – täydellä teholla yötä päivää

Advertisement