Kuiskuttelua ja viserrystä Jukolan metsistä

Hymyilytti kyllä vielä juoksun jälkeenkin. Kuva Availan kotialbumista.

Jukolan viestin Facebook- ja Twitter-päivitykset osoittavat, miten isosta tapahtumasta saa monipuolisen ja hauskan kuvan epävirallisemmilla tavoilla kuin perinteisimpien medioiden kautta. Vaikka onhan metsän kuiskaavat radiotoimittajat ihan legendoja.

Ahkerat Jukola-tilien someilijat aloittivat jo hyvissä ajoin fiilistelyn, joka loi henkeä valmistautumiseen. He antoivat tietoa, mutta kertoivat myös massiivisen tapahtuman järjestämisestä ja ennen kaikkea ihmisistä sen takana.

Mutta parasta on ollut koko vuorokauden ajan jatkuneet päivitykset. Vai mitä sanotte näistä loistotwiiteistä, @JukolanViesti

  • ”Mä näitä polkuja tallaan kai viimeiseen asti” -soi, kun noin 1000 Jukola ankkuria lähti metsään yhteislähdössä.
  • Melkein 40 000 ihmistä hurraa kun Turun Metsänkävijät tuli ensimmäisenä Jukolan vaihtoon.
  • Nyt kipinkapin sadevaatteita ostamaan tai sitten katoksen alle, Sateen ei pitäisi kestää kuitankaan kauaa. Tämä pikku sadekuurojen alkaessa ennen puoltayötä. Rankkasade yltyi vasta aamulla.

Facessa pystyi kertomaan jo vähän laajemmin, ja kuvissa esiintyy voittajia ja harrastajia koreine rastikynsineen. Kommentteja on tietty hauska lukea. Varsinkin kun ovat niin mukavan montaa mieltä muun muassa tapahtuman huippu-urheiluluonteesta.

Tässä on ehdottomasti suosikkipäivitykseni, joka kuvaa hyvin hienoa urheilutapahtumaa, johon kaikki voivat osallistua, ylittää itsensä ja kokea jotain uutta:

”Infossa kuultua
Kysyjä: Onko säärisuojat pakolliset?
Info: Toisin kuin jalkapallossa ei ole.
Kysyjä: Paljonko miinuspisteitä saa jos en löydä jotain rastia?
Info: Jos joku rasti jää väliin, suoritus valitettavasti hylätään.
Kysyjä: Saisinko kartan?
Info: Tässä on tämä kilpailukeskuksen kartta.
Kysyjä: Ei kun sen suunnistuskartan.
Info: Palautuskartat saa vasta huomenaamulla uusintalähdön jälkeen.
Kysyjä: Mutta emmehän me pysty suunnistamaan, jos meillä ei ole sitä karttaa.
Info: Ahaa, sen suunnistuskartan saat lähtiessäsi edellisen osuuden juoksijalta.”

Lisää kannattaa käydä lukemassa Facesta.

Advertisement

One Comment

  1. Maija-Reetta sanoo:

    Kiitos kiitoksista. Facebook- ja Twitter-päivitysten taustalla oli viikonlopun aikana niinsanottu nettitiimi, joka SoMe-kanavien lisäksi kirjoitti uutisia Valio-Jukolan verkkosivuille. Keväällä jo laadittiin SoMe-kanaviin alustavia suunnitelmia, mutta suurin osa päivityksistä tapahtui juurikin liveraportoiden eli tapahtumia havainnoimalla ja matalalla kynnyksellä. Tarkoituksena oli jakaa kotijoukoille tunnelmia ja kasvattaa pöhinää. Se onnistuikin hyvin, sillä #jukola-hashtag levisi todella nopeasti ja laajasti.

Kommentointi on suljettu.