Azorit-vinkit 2: Kivat uimapaikat

Tulivuorisaarista Atlantin keskellä ei ensimmäisenä tule mieleen kivat uimapaikkat- ei luvannut rantoja englanninkielinen matkaoppaanikaan. Mutta saaret yllättivät perusteelllisesti, sillä saarelta löytyi perinteisiä hiekkarantoja, syrjäisiä kallionkoloja ja tietysti julkisia sekä hotellien uima-altaita.

Uimapaikat ovat selkeästi opastettuja teiden varsilta, ja uimapuvun vaihto onnistuu säädyllisesti pukukopissa ja suolat saa suihkutettua uinnin jälkeen. Yleiset rannat olivat siistejä, ja niissä eivät kiusanneet roskat eivätkä meduusat.

Suosikkini

1. Sao Miguel, Caldeira Velha (Google Maps -linkki osoittaa läheiseen järveen, lammelle opasteet ohimenevältä tieltä Ribeira Grandeen): Pienen kävelymatkan päästä löytyy metsän keskeltä lämmin lampi, jossa voi pulikoida vesiputouksen alla. Paikka on kerrassaan viehättävä, mutta kannattaa laittaa uikkarit alle, sillä paikalla saattaa olla muutama muukin kylpijä, joten pari huonokuntoista uimakoppia käyvät nopesti ahtaaksi.

2. Sao Miguel, Mosteiros (Google Maps) – rock pool: Jännimmät uimapaikat ovat ehdottomasti laavakivirantojen kallionkoloihin muodostuneet rock poolit, joihin meri tuo aaltojen mukana virkistävää vettä, mutta ovat sen verran suojaisia, etteivät aallot häiritse pulikointia. Luonnon uima-altaita löytyi jokaiselta käymältämme saarelta. Sao Miguelin Mosteirosin rock poolit olivat parhaat, koska ne olivat täysin luonnon muovaamia. Muita kivialtaita oli avitettu esimerkiksi betonilla, jotta niihin oli helpomi astua. Koska poolit ovat pieniä, suosituimmissa pulaa useampikin vilvoittelija.

3. Sao Miguel, Furnas (Google Maps) – nuoruuden lähde: Furnasin viehättävän puiston keskellä sijaitsee kuuma uima-allas, jonka vesi on liki läpinäkymättömän ruskeaa. Mutta koska sanotaan, että se on nuoruudenlähde, kaikki siellä loikoilevat hymyilevät odottaen ihmettä tapahtuvaksi. Lammen vieressä on hyvät uimakupit ja suihkut.

Jos on aikaa vain yhteen, valitse rock pool, koska näihin et heti muualla törmää.

Azorit on yhdeksän saaren ryhmä keskellä Atlantia (vinkit 1). Saaret ovat erinomainen paikka kaikille sieluansa tuulettaville, jotka kaipaavat kauniita maisemia (vinkit 4), hyviä patikkapolkuja (vinkit 3) ja kivoja uimapaikkoja. Koska Azoreista ei ole lainkaan suomeksi matkaoppaita, kokosin blogiini muutamat vinkit houkuttelemaan ja antamaa inspiraatiota tuleville matkailijoille. Matkatunnelmiin pääsee myös vilkaisemalla matkablogiamme Pinterestissä, Available world.

Advertisement