Azorit-vinkit 4: Huikeimmat maisemat

Miltään reissultamme kamerassamme ei ole ollut yhtä paljon hienoja kuvia. Azorien luonto on kaunis. Tulivuorisaarilla joka kolkasta näkyy meri, metsät ovat vehreitä ja yltympäriinsä voi bongailla koto-Suomen huonekasveja.

Maisemien ihailu on helppoa, sillä näköalapaikkoja on paljon, ja ne on merkitty selkeästi teiden varsilla. Lisäksi usealla paikalla on pöydät valmiina, joten tarvitsee tuoda vain omat eväät mukana.

Suosikkini

1. Sao Miguel, Sete Cidades (Google Maps): Jos etsit kuvahaulla kuvia Azoreista, et voi välttyä kuvista kauniista kraaterijärvestä, jonka toinen osa on sininen ja toinen turkoosi. Onhan järvet syntyneet erotettujen rakastavaisten kyynelistä. Maisema ei petä paikan päälläkään. Hienoa on.

2. Sao Miguel, Furnas (Google Maps): Furnasin puisto on satumainen. Puistoon 1900-luvun alun kulta-aikana rakennettu useita lampia ja  istutettu mielenkiintoisia kasveja, jotka tekevät puistosta vaaleanvihreän satumetsän. Puiston alussa on nuoruudenlähde, johon ei kannata jäädä heti pulikoimaan, vaan jatkaa puistoon syvemmälle.

3. Faial, Capelinos (Google Maps): Faialin saaren pohjoispäästä löytyi 50-luvulla tulivuoren purkauksen runtelema majakka, joka seisoi vielä tiukasti paikoillaan. Purkaus muovasi maisemasta kuumaisen. Majakkaan pääsimme kipuamaan yhden euron maksulla, ja jos maksat hiukan enemmän, voit tutustua tarkemmin ympäristön geologiaan. Maan alle on näet rakennettu modernit näyttelytilat ja auditorio. Meillä riitti intoa kivuta läheiselle 300 metrin korkuiselle kuukummulle, jonka linnut olivat ottaneet omakseen.

Jos on aikaa vain yhteen, valitse Sete Cidades ja ota kuva, joka päihittää perus-Google-otokset.

Azorit on yhdeksän saaren ryhmä keskellä Atlantia (vinkit 1). Saaret ovat erinomainen paikka kaikille sieluansa tuulettaville, jotka kaipaavat  kauniita maisemia, hyviä patikkapolkuja (vinkit 3) ja kivoja uimapaikkoja (vinkit 2). Koska Azoreista ei ole lainkaan suomeksi matkaoppaita, kokosin blogiini muutamat vinkit houkuttelemaan ja antamaa inspiraatiota tuleville matkailijoille. Matkatunnelmiin pääsee myös vilkaisemalla matkablogiamme Pinterestissä, Available world.

Advertisement