Työ tuli Faceen

Kuva Destia

Näin pitkään siinä meni. Olen avannut viimeisen yksityisen sosiaalisen median kanavani, Facebookin, myös työkäyttöön. Tähän asti olen pitänyt työhöni liittyvät asiat LinkedInissä ja Twitterissä.

Mutta se että olen raottanut Facen myös työminäni käyttöön, on vain positiivista. Se nimittäin kertoo sen, että ns. perinteiset toimialat ja viranomaiset ovat havainneet, että Facea voi käyttää vuorovaikutuksen edistämisessä. Facea ei nähdä enää pelkästään informoinnin kanavana, vaan tarkoituksena on saada yhteydenottoja laajemmalle areenalle useimpien silmäparien katseiden alle. Tällöin tavoitteena ei ole saada mahdollisimman paljon seuraajia, vaan nimenomaan niitä seuraajia, jotka tietoa tarvitsevat.

Nyt tarve Facen käyttöön tulee tekijöiltä itseltään, joten viestintätoiminto ei ole välissä keksimässä sopivia päivityksiä. Facen vuorovaikutteisuus vaatii aitoa asiaa ja resursseja. Sen on Suojelupoliisikin huomannut, kun linjasi somekanavakseen Twitterin.

On ollut mielenkiintoista seurata, miten infrarakennusurakat ovat lähteneet kokeilemaan somekanavien hyötyjä. Google+:n kanavakseen on valinnut muun muassa Skanskan päällystys, Facea käyttää Pikkalan siltaurakka ja Twitteriä kokeili Taavico. Seuraajamäärät eivät ole olleet huimia, mutta profiilit ovat aidossa käytössä ja kanavien ominaispiirteet ovat hyödynnetty, kuten Twitterin nopeus ja Facen ja plussan kuvat.

Jyväskylän Keltinmäki-Myllyjärven, Keljon ja Säynätsalon asukkaat! Toivotan teidät lämpimästi Destian eteläisen kaupukiurakan Face-sivun seuraajaksi. Paitsi että saatte tiedon katujenne huollosta, saatte myös suoran yhteyden niiden huoltajiin.

Advertisement