Kun maailma ilman kuvia ei riitä – Available world

Image
Available world, here we come.
Kuva Availan matka-albumista

Matkat ovat elämyksiä, ja niiden kokemukset on tarkoitettu jaettaviksi kuvina ja kertomuksina – joko paikan päällä matkakumppanin kanssa tai sitten jälkeenpäin fiilistelyyn yksin ja yhdessä. Kuvat ovat ilmaisuvoimaisimpia, ja lomamuistoista kivoimpia. Lomavinkit taas ovat kullanarvoisia.

Matkablogaukseen kuvien jakopalvelu Pinterest vaikuttaa sopivan yksinkertaiselta. Teimme nyt aluksi parit ”boardit” Azoreilta ja majakoista valmiiksi kotisohvalta käsin. Azoreilta siksi, että viime kesänä kirjoittamaani neljää postausta  käydään lukemassa säännöllisesti miltei joka päivä. Azorit siis ehdottomasti ansaitsevan oman taulunsa matkablogiimme. Toinen taulu on majakoista. Majakat valikoituvat siksi, että pyrimme joka kesä käymään vähintäänkin yhdellä majakalla Suomessa tai maailmalla. Kaikista mieluiten vietämme majakkasaarella yön, ja jos vain mahdollista niin vieläpä itse majakassa.

Matkablogin tavoitteena on liveblogata reissulta, ja kertoa sukulaisille, tutuille ja muille uteliaille, missä menemme ja mitä näemme. Postaukset jäävät tietty elämään kaikille kiinnostuneille reissun jälkeen. Matkablogissa tärkeintä ei ole teknisesti hienoimmat kuvat, vaan reissufiiliksen välittäminen.

Pinterest vaikuttaa mielenkiintoiselta alustalta matkablogia varten. Sitä pystyy helposti ylläpitämään ja seuraamaan erilaisilla päätelaitteilla. Kuvat voi viedä nopeasti systeemmiin kännyillä ja tableteilla, ja niitä on yksinkertaista kuvata muutamalla sanalla. On sääli, että pinnattuja kuvia ei voi jälkeenpäin järjestellä uudelleen, mutta onneksi livetilanteessa järjestys on sopivasti kronologinen.

Matkablogissamme, Available world, kirjoittelemme englanniksi, koska se soveltuu matkailuun ja Pinterestiin parhaiten. The world is available, tervetuloa matkaan mukaan!

Advertisement