Lisää lukemista Web-ostajan oppaasta

Kuva North Patrol

Vaihdoin marrakuussa työpaikkaa, joten olen vuodenvaihteessa kirjoittanut North Patrolin Web-ostajan oppaaseen viisi postausta saavutettavuudesta, kriisiviestintäsivustoista sekä kuntaviestinnän näkökulmasta mobiilisovelluksista, verkkosivustojen tulevaisuuden haasteista sekä sivuston julkaisemisesta WordPressillä.

Auditoinnista ohjeita saavutettavuuden kehittämiseen -postauksessa haastattelin Kirkon viestinnän verkkopalvelutuottajaa Saavutettavuus huomioitu -leiman hankkimisesta ja sen merkityksestä saavutettavien verkkosivujen tekoon. Hän antoi hyviä hyviä vinkkejä ja korosti, että saavutettavuus on ennemmin prosessi kuin projekti.

Erillinen kriisiviestintäsivusto vai banneri verkkosivustoon? -kirjoituksessa pohdin, miten organisaatio varmistaa, että oikeaa tietoa on saatavilla kriisien aikana. Totesin, että  verkkosivustojen varalle vaihtoehtoja on kaksi: rakentaa erillinen kriisiviestintäsivusto tai rakentaa sivustolle hyvät banneritoiminnot. Nämä eivät ole kuitenkaan oikeasti vaihtoehtoisia, vaan toisiaan täydentäviä – erilaisiin kriiseihin erilaiset keinot.

Kunnan mobiilisovellukset – turhake vai tulevaisuutta? -postauksessa poimin kolme erilaista tapaa tavoittaa kuntalaisia mobiiliapplikaatioilla. Vertailin kirjoituksessa sovelluksia käytön ja ylläpidon näkökulmista. Mobiiilisovellukset ovat hyviä, sillä kuntien verkkosivuja käytetään yhä useammin kännyköillä. Mutta jotta appsi on käytössä, siitä on oltava oikeasti hyötyä.

Kuntien verkkosivu-uudistusten isot kysymykset: strategia, sote, Suomi.fi ja saavutettavuus -tekstissä avasin, millaisia haasteita kuntien verkkosivu-uudistuksissa joudutaan ratkaisemaan lähitulevaisuudessa. Erilaistuvia kuntia koskettaa kansalliset muutokset, jotka vaikuttavat verkkosivustoihin merkittävästi. Näitä uudistuksia varten on olemassa paketoituja ratkaisuja, joista voi hyvin löytyä apu, kunhan on huolellisesti miettinyt ensin oman kunnan tarpeet.

Kokemuksia kaupungin verkkosivustosta WordPressillä -kirjoituksessa muistelin Riihimäen kaupungin verkkosivuston uudistamista parin vuoden takaa ja arvioin, miten isohkon sivuston julkaisu onnistuu WordPressillä. Onnistuihan se. WordPress tarjoaa hyviä ratkaisuja monissa asioissa, mutta tottahan jouduin tekemään myös kompromisseja.

Siirry ihmeessä lukemaan lisää – niin näitä kuin muitakin postauksia, jotka minä ja kollegani olemme kirjoittaneet markkinointi-, viestintä- ja IT-asiantuntijoille.

Advertisement