Someilijan cocktailissa maistuu narsismi, stalkkaus ja ADHD

Tämän someilijan cocktail on sopiva sekoitus. Taitaa viihtyä Twitterissä.

Someilijan cocktail on sekoitus sopivasta suhteessa narsismia, stalkkausta ja ADHD:ta.

Se kenen cocktailissa on eniten narsismia, kerää innoissaan paljon ystäviä ja seuraajia, eikä häntä kiinnosta niinkään muiden seuraaminen. Hänen statuspäivityksensä kertoo valittuja paloja omasta elämästä: toisilla ne kertovat mukavasta elämästä, kuten pölyjen pyyhkimistä kristallikruunusta tai patikoinnin raskaudesta Balilla, toisilla taas on maailmanpelastus näkökulmana.

Narsismia nauttineen viestit voivat olla hyvinkin henkilökohtaisia tai omaa itseä etäännyttäviä. Omien ajatusten välittäminen on tärkeämpää kuin keskustelu. Poliitikot ja pintajulkkikset kuuluvat luonnollisesti tämän drinksun valitsijoihin.

Ne ketkä siemailevat cocktailia, jossa on eniten stalkingia, ovat keränneet hyvän joukon ystäviä ja seuraajia. Ensinnäkin heille on tärkeää, että seurattavia on paljon. Toiseksi seurattavien tulee olla laadukkaita. Facebookissa he ovat pyytäneet ison joukon vanhoja koulukavereita ystävikseen, jotta voi uteliaana seurata, millaisessa talossa takapenkin huutelija asuu.

Kun he kutsuvat sinut ystäväkseen, joudut muutaman hetken muistelemaan, mistä yhteydestä tunnet, vai tunnetko sittenkään. Twitterissä julkkikset tyydyttävät stalkkeria kertomalla itse omasta elämästään, jolloin tiedon saa ensikäden kautta ja nopeammin kuin kukaan muu. Stalkkerit eivät itse tuota materiaalia, vaan heille toisten tekemisten tirkistely on tärkeintä.

ADHD:ta eniten cocktailistaan napanneet pörräävät paljon – he tuottavat paljon ja he napsuttelevat paljon. He löytävät hauskoja videoita YouTubesta ja puhuttelevia kirjoituksia blogeista. He ovat niitä, jotka välittävät riemastuttavia hupipätkiä Facessa. Heihin kuuluvat ne, jotka muistavat kertoa käyneensä juuri suihkussa tai syöneensä kalasoppaa. He riemastuvat, kun löytävät lisää samansieluisia suhaajia seuraansa.

Twitterissä he muistavat jokaperjantaiset FF:t ja kiittävät kohteliaasti replytyistä viesteistä. Heille somessa on tärkeää vuorovaikutus, joten he ruokkivat sitä ahkeraan. ADHD:t ovat mukavia pölisijöitä, ja heitä on mukava seurata, koska he ovat aitoja ja aina välillä heidän päivityksissään on tarjolla todella mehukkaita paloja.

Luonnollisesti eri cocktaileissa maut täydentyvät sopivasti – narsistit tarvitsevat stalkaajiaan, stalkkaajat saavat ravintonsa ADHD:ilta ja narsisteilta ja ADHD:t eivät olisi olemassa ilman stalkkaajiaan.

Facebookissa viihtyvät eritoten narsismista ja stalkkauksesta pitävät; myspycelaisia nappaa eniten narsismi ja ADHD; foursquarelaisten makuhermoja hellii ADHD ja stalking. Twitterissä kohtaa kaikki kolme makua.

Mikä sinun cocktailissasi maistuu eniten?

Jos cocktail kiinnostaa enemmän, lisätietoa ainesosista löydät haulla ”The Social Media Venn Diagram”.

Advertisement