Some sotkee työnantajakuvan

Jokainen työntekijä on yrityksen digitaalinen käyntikortti. Kuva stock.xchng

Yritykset tarvitsevat uusia työntekijöitä, parhaita työntekijöitä. Työnantajakuva vaikuttaa työntekijöiden saamiseen joko houkuttelemalla heidät itselleen tai torjumalla heidät. Nuoret 30-kymppiset valitsevat työpaikan, jossa työn sisältö kiinnostaa heitä, liksa on kohdillaan ja yrityksen brändi nostaa heidän omaa arvoaan. Sosiaalinen media on sotkeutunut nyt työnanajakuvaankin, sillä se paljastaa yrityksen todellisen työnantajakuvan ja on apuna työntekijöiden löytämisessä.

Sisäinen työnantajakuva on kaiken lähtökohta, ja sosiaalinen media tekee työnantajakuvan läpinäkyväksi. Jokainen työntekijä on käyntikortti, tässä tapauksessa digitaalinen käyntikortti. Hän jättää työpaikastaan jälkiä somessa liikkuessaan – Facessa kehuen tai haukkuen ja LinkedInissä pitäen CV:eensä kunnossa. Totuus löytynee somessakin äänekkäimpien ruikuttajien ja leuhkijoiden väliltä.

Sähköistä viestintää käytetään aktiivisesti työntekijöiden löytämiseen. Perinteisempi keino on tehdä rekrysivusto, josta halukas löytää avoimet työpaikat, hakemuslomakkeet ja uratarinat. Modernimpi tapa on käyttää hyväkseen yrityksen omia ja työntekijöiden someverkostoja levittämällä tietoa avoimesta työpaikasta. Rekrysivustot ovat ulkoisen työnantajakuvan luontia parhaimmillaan, kun taas verkostojen käyttäminen antaa hakijalle heti mahdollisuuden henkilökohtaisessa kontaktissa varmistaa, millainen yritys sisäiseltä työnantajakuvaltaan on.

Sitä paitsi potentiaalinen työntekijä elää online-maailmassa muutenkin bongaten hyviä liidejä Twitteristä, LinkedInin ammatilaisverkostoista ja työpaikkavahtien tuomista linkeistä. Ennen työpaikan vaihtoa hän varmistaa, että yritys on sellainen kuin väittää. Somesta hän voi asian tarkistaa – kysyä, tsekata ja tonkia.

Niin, some sotkee työnantajakuvan, jos se on kiillotettu kirkkaaksi kauniin kuvan toivossa. Ulkoinen ja sisäinen työnantajakuva yhdistyvät somessa. Yrityksen brändi testautuu, kun työantajakuvalle antavat äänen nykyiset ja entiset työntekijät, asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Ja senhän tietää, ketä työnhakija uskoo.

Advertisement